Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Netrisk-el kapcsolatban...

Netrisk-el kapcsolatban kérnék segítséget?

Figyelt kérdés
Groupama biztosítást kötöttem autóra. Elvileg a kereskedő elintézte a biztosítást, nekem csak fizetnem kellett, bankkártyás fizetést választottam, gondoltam kapok majd emailt amin lesz egy link vagy valami amin lehetne fizetni. Csak egy ilyen megerősítő jött, a megkötésről. Sehol nem írja hogy “ezt nyomd meg és itt tudsz fizetni” hiába kerestem a netrisk fiókomban, nem volt semmi olyan ami a fizetéshez vezetett volna. Azt mondta a nő hogy 60 napom van kifizetni, vagyis ki kell fizetni. Lent a biztosítás adatainál, van a bankszámlaszám, arra utaltam az éves biztosítás díjat, otp alkalmazásban egy új utalással. Nem jött semmilyen számla, vagy visszaigazolás hogy kifizettem a biztosítás díját. Holnap megyek reklamálni, vissza fogják utalni a téves összeget? Azért irreális az az összeg nekem, nem fogom csak úgy odaadni nekik! Nem igaz hogy nem lehet valamit normálisan leírni egy emailben hogy hol fizessek vagy a honlapon sincs olyan opció hogy fizetés állapota: kifizetve vagy sem..🤦‍♂️😀(ez egy ideges nevető emojit jelent perpillanatban…)
2022. nov. 30. 18:22
 1/5 A kérdező kommentje:

“Lent a biztosítás adatainál, van a bankszámlaszám”

A groupama biztosító bankszámlaszámára gondoltam hogy az van lent

Szerintetek vissza fogják utalni hogy nem lehet áttenni a biztosításra azt az összeget?

2022. nov. 30. 18:24
 2/5 A kérdező kommentje:

Szerintetek vissza fogják utalni HA

Így lenne a helyes a mondat

2022. nov. 30. 18:24
 3/5 anonim ***** válasza:
2022. nov. 30. 19:09
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem írtál időpontokat az egyes eseményekhez, így csak találgatni tudok.

És zavarosnak találom: te kötöttél biztosítást, de elvileg a kereskedő intézte a biztosítást.

Közvetlenül sem te, sem helyetted más, nem tud kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kötni. Szerződésajánlatot lehet tenni, amit azonnal vissza szoktak igazolni. A szerződésajánlat igazolást elfogadják pl. gépjárműátírás esetén, de az, nem szerződés.

A KGFB törvény 15 napot ad a biztosítónak az ajánlattételben szereplő adatok ellenőrzésére. Ha az ellenőrzés során mindent rendben találnak, akkor küldik a szerződést. Amíg nincs szerződés, addig csekket sem szoktak küldeni, illetve más módon sem célszerű fizetni a szerződés megérkezése előtt, mert nem tudják még nem is létező szerződéshez könyvelni. Ráadásul, lehet, hogy ellenőrzéskor díjat befolyásoló eltérést találnak.

A KGFB törvény minden esedékes díj megfizetésére 60 nap türelmi időt biztosít. A türelmi idő alatt fennáll a biztosító kockázatviselési kötelezettsége, azaz, él a biztosítás. A díj türelmi időn belüli megfizetése semmilyen következménnyel sem jár. Nem tudom, hol tartasz időben, de lehet, hogy elsietted a fizetést.

Én, mindig csoportos díjbeszedéses fizetési módot választok. A biztosító akkor szedi be a díjat, amikor akarja. Új szerződésnél mégsem szedték be még 21 napnál rövidebb időn belül, de a legutóbbi biztosítóváltásnál a szerződésajánlat utáni 30. napon szedték be. Aki csekken fizet, a csekk küldést sem szokták elkapkodni.

2022. dec. 1. 11:51
 5/5 A kérdező kommentje:
Tegnap foglaltunk le egy autót, vagyis félig vettük még meg mert csak előleget kértek. Ők intézik az átírást, rendszámot, eredetiségvizsgálatot, stb nekem csak át kell majd vennem az autót, és kifizetni a maradék autó árat+80ezret arra amit ők elintéznek. Hazajöttünk, ugye ott kellett még tartani az autót, mivel rendszáma nincs. Aznap a nő megcsinálta a biztosítást, azt mondta groupama ajánlja a legolcsóbban (122ezer ft/év) és megkötötte, nekem csak ki kell fizetnem. Kártyásat választottam, mivel gondoltam kapni fogok normális emailt, amin rajta lesz hogy hogy fizethetem ki. Én meg lent találtam a biztosító bankszámlaszámát, gondoltam utalni kell. De nem jött semmilyen igazoló számla, meg semmi arról hogy ki lett fizetve a biztosításom. Vissza lehet kérni az árát? Vissza fogják adni szerintetek..? Aztán betelefonálunk és megkérjük hogy csekkes legyen a fizetés.
2022. dec. 1. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!