Aki most megy el nyugdíjba férfiként minimálbér alapján ledolgozott teljes szolgálati idő után, annak kb. mennyi lesz a havi nyugdíja?
Figyelt kérdés
Nem forintra pontosan hanem nagyságrendileg érdekel.2022. szept. 8. 23:20
1/9 anonim válasza:
Sok minden befolyásolja. Kiderült, hogy még azt az időt is nyilván tartják és beszámítják, amikor általános iskola 6. és 7. után nyáron nyári munkás voltam 1-1 hónapig. Beszámít, ha valaha jutalmat kaptál, túlórát fizettek, stb. Tehát minden adózott jövedelmed akár fő munkahelyként, akár másodállásként.
2/9 anonim válasza:
"ledolgozott teljes szolgálati idő után"
Ilyen meghatározást sem hallottam még.
A nyugellátás összege két dologtól függ:
1./ A megszerzett szolgálati időtől.
2./ 1988. január 01-jétől a nyugdíjazásig megszerzett járulékköteles (nyugdíjjárulék) jövedelem nagyságától.
Minél több a szolgálati idő, és minél nagyobb a fenti időszakban megszerzett járulékköteles jövedelem, annál magasabb a nyugellátás összege.
Ezt még csak nagyságrendileg sem lehet megmondani ennyi adatból.
Itt kaphatsz egy megközelítő összeget arra az esetre, ha mostanában mész nyugdíjba, ha ki tudod pontosan tölteni hozzá a kért adatokat ->
4/9 A kérdező kommentje:
Nem kaptam jutalmat. Mindig minimálbér járt.
2022. szept. 9. 10:05
5/9 anonim válasza:
Én fél éve lettem nyugdíjas 36 ledolgozott év után,mindíg valamivel a minimál bér fölött kerestem, 142000 Ft a nyugdíjam.
6/9 anonim válasza:
Szeretném kérdezni, hogy budapesten dolgoztál e vagy vidéken? Közalkalmazottként vagy máshogyan? Valamint milyen munkakörben?
7/9 A kérdező kommentje:
bp. magánszféra alkalmazott.
2022. szept. 11. 12:23
8/9 anonim válasza:
hát ezt nem hiszem el hogy budapesten, magánszférában bárki megelégszik minimálbérrel, akkor biztos feketén kaptál még pénzt. Vagy mégis mit dolgoztál?
9/9 A kérdező kommentje:
Nem mindenki keres jól.
Csak erről nem szól a stat hivatal.
Irodában.
2022. szept. 11. 19:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!