Mennyire érezhetem biztonságban a nyugdíjbiztosításomat? Előfordult már olyan, hogy egy biztosító "eltőzsdézte" az ügyfelek pénzét? Félek attól, hogy 20 évig fizetem a havi díjakat, a végén meg kiderül, hogy jobban megérte volna elköltenem.
Szerintem akik erről okoskodnak, semmit sem tudnak erről.
Mivel ez egy befektetés, meg kell jól válogatni bogy mibe fekteted bele.
És ogen, van olyan hogy valaki nagyobb penz reményeben nagyobb kockazatot vállal, ez válság idejénpl szopika. Ilyenkor lehet, hogy kevesebbet kap vissza mint befozetett.
Vannak kisebb kockázatú befektetések,amivel kisebb nyereség hozható össze, viszont kevesebbett bukhatsz rajta.
Tehát a tanácsadót is meg kell válogatni, és képben lenni azzal,hogy mibe fektetsz. Mi ek van értelme, minek mehet fentebb később a hozama.
Több válasz van:
Nézz utána. 1946 a forint bevezetése. Előtte "eltüntették" a megtakarításokat.
A rendszerváltás előtt a szüleim félretettek egy jelentősebb összeget nyugdíjra. A rendszerváltás folyamán az infláció nevű szolgáltatással a kormány(ok) lenyúlta (lenyúlták)
Az én megtakarításaimnak egy részét az aktuális kormány "megvédte".
Most kijelentették, hogy a nyugdíj megtakarításokat a kormány szeretné "becsatornázni". Most még önkéntes. Vajon meddig?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!