Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Megállapodás alapján szeretnék...

Pamu-1 kérdése:

Megállapodás alapján szeretnék Tb/EÜ ellátáshoz jutni. Kell ehhez valóban 1 év Magyarországi lakhatás igazolása ?

Figyelt kérdés

Mert a Teve utcai ügyintéző ezt mondta, 2 alkalommal is, bár a törvényre nem hivatkozott.

Friss magyar állampolgár vagyok, aki EÜ. biztosított akar lenni, (24 havi részlet befizetése előre, ezt is köszönjük), Nyilván lehet más módon is TAJ számhoz jutni, de ez most sürgős lett volna, Még befizetés ellenében sem akarnak TAJ számot képezni, jogosan hivatkoznak az egy év várakozási időre ? Melyik törvény alapján ?

2022. ápr. 1. 20:51
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

10 // "Amennyiben a kérelemhez az összes szükséges dokumentum hiánytalanul került benyújtásra, ún. sommás eljárás keretében azonnal, de legfeljebb nyolc napon belül kiállítják a TAJ kártyát." - Én is azt hittem :)

Megtalálták a kiskaput !

2022. ápr. 2. 13:46
 12/31 anonim ***** válasza:
32%

"LAKCÍM, ÁLLAMPOLGÁRSÁG VAN (1 hónapja lett), a TAJszám "képzését" a Teve utcai ügyintézők utasították el, megnézték hárman is"

Akkor kérni kell az osztályvezetőjüket! Vagy panaszlevelet írni az osztályvezetőnek! Nem viccelek.

Én már intéztem el így nem egy ügyet, amit az ügyintézők nem kezeltek a helyükön. Nem TAJ-számos, de ez nem is érdekes.

Kötelesek reagálni rá. Valószínűleg nem tudnak olyan jogszabályhelyet felmutatni, ami miatt elutasítható lenne a kérésed...

Persze ehhez a részedről felkészültséget és határozottságot igényel azért, hogy tudj érvelni az igazad mellett.

2022. ápr. 3. 06:47
 13/31 A kérdező kommentje:

12 //

Találtam olyan jogszabályhelyet, ami miatt elutasíthatnak, de előtte olyat is, 1 bek.-el korábban, ami lehetővé teszi, és nem ír elő 1 éves feltételt,

Azt alkalmazzák, amelyiket akarják... Sajnos sürgős lett volna.

Könyvelők nincsenek eléggé felkészülve erre.

2022. ápr. 3. 13:21
 14/31 anonim ***** válasza:

"Találtam olyan jogszabályhelyet, ami miatt elutasíthatnak, de előtte olyat is, 1 bek.-el korábban, ami lehetővé teszi, és nem ír elő 1 éves feltételt,"

Kérem azt a jogszabályhelyet... Köszi.

2022. ápr. 4. 03:58
 15/31 anonim ***** válasza:
Kérdező, te jogászkodni próbálsz, de nem hozod a vonatkozó jogszabályt, ami alapján ilyen következtetésre jutottál....
2022. ápr. 4. 08:54
 16/31 anonim ***** válasza:

A kérdező azt se tudja mit akar:

Megállapodáson alapuló biztosítást

Eü.szolg.járulék fizetést

Aztán kinyögi, csak TAJ szeretne

Mindenki hülye, csak ő helikopter.

2022. ápr. 4. 12:00
 17/31 anonim ***** válasza:

11/16: "Amennyiben a kérelemhez az összes szükséges dokumentum hiánytalanul került benyújtásra, ún. sommás eljárás keretében azonnal, de legfeljebb nyolc napon belül kiállítják a TAJ kártyát."

ugyanonnan:

"Az alábbiakat esetenként, szükség szerint kell csatolni:

megállapodáson alapuló jogosultság esetén hat havi járulék megfizetésének igazolása,"

Befizetted? Igazoltad?

2022. ápr. 4. 12:08
 18/31 anonim ***** válasza:

16: a másik kérdése alatt meg már ő a befogadó, és úgy akar valakit családtagként bejelenteni vagymi...

De látom, korábban is volt már a témában több kérdése is.

2022. ápr. 4. 12:10
 19/31 anonim ***** válasza:

13/17 A kérdező kommentje: "Azt alkalmazzák, amelyiket akarják..."

Nem, Azt alkalmazzák, amelyik törvény szerint rád vonatkozik.

Kötöttél megállapodást az egészségügyi szolgáltatások igénybe vételére?

Van lakcímed legalább 1 éve Magyarországon, hogy eu.szolg.járulékot fizethess? - Nincs.

Egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére köteles:

az a belföldi személy, aki nem biztosított továbbá egészségügyi szolgáltatásra semmilyen jogcímen nem jogosult,

Belföldi

az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére kötelezettek esetén az a legalább egy éve Magyarországon élő magyar állampolgár is,

2022. ápr. 4. 12:14
 20/31 anonim ***** válasza:
18: Mi a másik kérdése?
2022. ápr. 4. 12:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!