Milyen egészségbiztosítást lenne érdemes kötnöm, ha nem vagyok rendesen bejelentve?
Költöztető cégnél dolgozom, de csak két órás minimálbérre vagyok bejelentve.
Ebből kifolyólag valszeg. 0 táppénzre lennék jogosult, ha valami érne.
Attól függ mennyi összeget szánsz rá, vagy tudsz erre külön áldozni a nettó jövedelemedből.
Praktikusan kérheted a fizetésed olyan bankszámlára is ( pl. OTPnél és K&H banknál is van havi 1-2000 Ft-ért erre lehetőség), amelyhez tartozik minimális havi díjért cserébe biztosítás. Az alapból fizet és ivel élet típusú biztosítás, így ezek össze is adódnak, ha több biztosítótól igényeled a kifizetést.
Emellett köthetsz kimondottan egészségbiztosítási céllal szerződést is, aminek pont az a lényege, ami Neked most pont hiányzik, hogy a béredből magasabb járulék összegét levonva jogosult legyél az ellátásra.
Ugyanez 22% járulékkal működik nyugdíjra is.
Köszönöm a választ!
Mivel a minimumot befizetni utánam a cég, így jogosult vagyok az egészségügyi ellátásokra.
Amire nekem szükségem lenne, az az, hogy a lábadozás ideje alatt is kapjak pénzt, ha esetleg lesérülnék, vagy megbetegednék.
Ahogy láttam az egészségbiztosítás inkább csak a egészségügyi szolgáltatásokról szól és nem az anyagi juttatásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!