Pár hónappal korábbi tb-tartozás kiegyenlítéséről hol tudok érdeklődni, Honnan tudhatom, hogy mennyivel tartozom?
Ügyfélkapu, ebev szolgáltatások
Le kérsz egy adószámlát és kiderül mennyi a tartozásod
Tudsz fizetni elektronikusan is NAV EFER rendszeren innen az ebevről át navigálva bankkártyás fizetéssel is, vagy csekket kérsz, ÁNYK-s telepített CSEKK elnevezésű nyomtatványon
Vagy mindez személyes ügyfélszolgálaton
Köszi, Sikerült így megtalálni,
viszont tudnál még abban segíteni, hogy még a befizetéshez is eljutottam, kitöltöttem az adatokat, viszont visszadobott egy oldalra, ahol az egész összegezve van utalásról, de a státusznál meg az szerepel, hogy: bank elutasította.
De semmi konkrétat nem ír, hogy ennek mi az oka. Szerinted? Lehet kell idő neki még át megy? vagy megint kérdezzem le és próbáljam meg fizetni újra?
IGen, előfordul hogy maga a rendszer sz_rakodik, és elutasításnak veszi
Ha van netbankod, nézd meg, hogy a levonta-e az összeget a bank, és esetlgesen - nem tudom minden banknál így van-e, - még nem könyvelt tranzakcióként ott van-e már
Az ügyfélkapus elfogadó nyugta nem magát a pénz tranzakció elfogadását jelzi hanem csak egy nav rendszer által generált nyugta amit nagy hibára akkor kiad (a nyomtatvány beküldős nyugtával ellentétbe) mikor a fizetési folyamat még végig se futott. Nekem is előfordult már hogy a banki tranzakciót visszadobta de nyugta volt.. sajnos a netes fizetés esetén nem a nyugta az irányadó hanem a végbement tranzakció amit látni a netbankba (NAV EFER Budapest vagy valami hasonlóan kellene lenni neki a banki rendszeredbe)
Ha nem, akkor fuss neki még egyszer az online fizetési folyamatnak vagy várd meg a csekket / igényelj csekket személyesen NAV ügyfélszolgálaton vagy elektoenikusan. Ha személyesen mész be akkor ott helybe bankkátyás fizetéssel rendezheted is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!