Amikor vettem a lakásom és ehhez hitelt is vettem fel K&H-tól, akkor ott lakásbiztosítást is kötöttem. Köthetek ezen felül másik lakásbiztosítást is?
Tehát a K&H-s is megmarad és még valahol kötnék még egyet pluszba. Így egyszerre 2 biztosítás lenne a lakáson.
Lehet ilyet?
Ha igen mit ajánlotok?
Kérem az írjon aki ÉRT HOZZÁ, KONKRÉTAN TUDJA A VÁLASZT.
Köszi :)
Köthetsz.
De! Egy ingóság vagy ingatlan esetén csak egy biztosító fizeti meg a kárt.
Tehát olyan nincs, hogy porig ég az 50 millás házad es 3*50-et fizet 3 különböző biztosító.
Egyedül az életbiztosítást lehet így halmozni.
Akkor ez a K&H lakásbiztosítás jó?
20 ezer évente kb.
Lakásra azt írja 22 millió
Ingóságra 6 millió
Csak többször eszembe jutott, hogy jó-e ez a biztosítás vagy érdemes váltani. De mire?
Csak kevés az információ.
Ha az üres lakást berendezni kijön 6 millióból, akkor jó.
Ha az üres lakást berendezni 12 millió lenne, akkor nem jó.
Ha a hitel költségét kifizeti, akkor hitelfedezetinek elég.
Ha 30 millió hiteled van és ez csak 22-re van biztosítva akkor nem jó.
Ha az újjáépítési érték 20 millió, akkor jó.
Ha az újjáépítési érték 60 millió, akkor nem jó.
Se alul- se felülbiztosítva ne legyél. Annyira legyen biztosítva amennyiből fel lehet építeni a most elszállt építési árak mellett is, valamint az ingóságot is újra be tudd szerezni.
De ehhez sokkal több info kell.
Ingatlan értéke kb. 33 millió
Berendezés értéke: kb. 4 millió
Hitel teljes összege 9.5 millió, kamattal 13 millió
Biztosítás:
20 ezer évente kb.
Lakásra azt írja 22 millió
Ingóságra 6 millió
De mondjuk, 3 éve kötöttem a biztosítás és azóta felment az ingatlan értéke jó pár millióval.
Ilyenkor nem kéne ujrakötni? Hogy ne 22 millió szerepeljen benne?
Túl sok opció nem volt 3 féle csomag 19-22-28 ezer/év azt hiszem, de a legdrágább nem nagyobb összegeket jelentett, hanem ilyen extrákat, h üvegasztalt is biztosítja...
3 éve fele ennyi volt az építőanyag. ha akkor 22 millió volt az újáépítési érték, akkor most alsóhangon 30 millióra kéne biztosítani.
Újrakötni/átkötni - felmondás után - évforduló előtt 30 nappal tudod, átdolgozni a terméket az adott partnernél bármikor tudod.
Egyébként ugye 33 milliót ér az ingatlan. 22 millióra biztosítottad, Az 66%-os alulbiztosítás. Azaz csak a károk kétharmadát fizeti.
Mindenképpen javaslom a 33 millióra biztosítást.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!