Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Utaláshoz szükséges banki...

Utaláshoz szükséges banki igazolás?

Figyelt kérdés
a helyzet az, hogy egy külföldi biztosító szerv küldött egy formanyomtatványt, amit ők állítottak ki és ezt ki kell tölteni a bankszámla adatokkal amit a banknak le kell pecsételnie, hogy a megadott számlaszám él és tulajdonosa vagyok. Ilyen jellegű dokumentumot nem tudnak aláírni a bankok mondván, hogy "idegen" és fennáll a visszaélés veszélye az adatokkal ezért ezt jogszabályok tiltják és ezmiatt csak saját maguk által kiállított dokumentumot fogadnak el. Meg tudná mondani valaki pontosan hogy ez melyik jogszabály mondja ki? Rendben is van egyébként ez az eljárás, mert tényleg sok az ilyen jellegű visszaélés de az említett biztosító jogszabály-hivatkozás ellenében nem hajlandó befogadni a bank által kiadott igazolás ami mellesleg pontosan ugyan azt tartalmazza, mint az ők formuláruk.

2021. júl. 23. 15:24
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Tipikus biztosito maszlag hogy ne kelljen fizessenek... Toltsd ki te a nyomtatvanyt majd irj egy nyilatkozatot h vallalod a felelosseget hogy helyesek az adatok.
2021. júl. 23. 15:35
 2/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ. egyébként ez állami biztosító, konkrétan az ottani nyugdíjbiztosító tehát nem gondolnám, hogy nem akarnának fizetni.. 3x-ra küldik ki ugyan azt a formulárt. Szerintem nem teljesen fogalmaztam érthetően mikor küldtem a bank által kiadott "Bestätigungot" mert azt írják megérkezett de nem értik mi az..
2021. júl. 23. 16:23
 3/8 A kérdező kommentje:
ja, és német nyelvű nyomtatványt kértem ki a bankomtól a számla adatairól...
2021. júl. 23. 16:24
 4/8 anonim ***** válasza:
Hat akkor a banknak mond hogy sracok, te irasban is es szoban is vallalsz minden felelosseget csak keszitsek el neked ezt
2021. júl. 24. 05:03
 5/8 anonim ***** válasza:
53%
Bankodban mondják meg a jogszabályhivatkozást!
2021. júl. 25. 18:38
 6/8 A kérdező kommentje:
uniós jogszabályra hivatkoztak de semmit sem találok erről. holnap felhívom a külföldi szervet mit tudunk tenni, az a legtisztább. majd beszámolok.
2021. júl. 25. 21:39
 7/8 anonim ***** válasza:
53%

Ha a bank jogszabályra hivatkozik, akkor köteles a jogszabálynak a számát ill. az érintett paragrafus számát közölni veled.

Javaslom, hogy tegyél írásbeli panaszt náluk ill. a MNBnél nyomd fel őket!

2021. júl. 25. 21:42
 8/8 A kérdező kommentje:
Próba szinten 3 különböző bankba is bementem ma. (BB, KH, Erste) Előre szóltam, hogy csak akkor szeretnék nyitni számlát ha ezt alá tudják írni. Pontos jogszabályt, cikkhelyt nem tudtak megjelölni mert állításuk szerint ezt csak a bank jogászai tudnák megmondani. Nemrég próbálkoztam megkeresni őket, de 30 perc várakozás után feladtam mert nem telefonálok ingyen külföldre. Írtam egy e-mailt, remélem hamar válaszolnak.
2021. júl. 26. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!