Ha a lakásban elektromos hiba miatt tűz történik (pl. régi vezetékek miatt), akkor igaz, hogy a biztosító csak akkor fizet, ha van jegyzőkönyv nem túl régi elektromos felülvizsgálatról?
Egy netes videóban láttam, hogy egy villanyszerelő említette ezt. Ez tényleg így van? Akinél itt már volt ilyen tűz, kértek ilyen papírt?
Ez ugye azért is kérdés, mert sok szerelő manapság feketén dolgozik, és akkor gondolom dokumentumot sem ad a szerelésről, legalábbis én nem kaptam még soha.
Mennyire kötelező egy ilyen felülvizsgálati jegyzőkönyvnek a megléte, hogy fizessen a biztosító?
Még a számlás kivitelező se ad jegyzőkönyvet az elektromos hálózatunkról, pedig egy szobát teljesen újra kábeleztünk.
Az viszont igaz lehet, hogy nem fizet a biztosító - sok esetben talál kibúvót -, ilyen pl a régi elektromos hálózat, de biztosítás kötésekor ki lehet térni rá, hogy milyen esetben nem fizet.
Kollégámnak fizetett a biztosító, semmilyen jegyzőkönyvet nem kértek (80-as években épült panel lakás esetén).
Mostanában sok mindennel próbálnak ügyeskedni a villanyszerelők, ne vedd készpénznek, ami a videóban van.
A múltkor az egyik hivatkozott valamiféle rendeletre, amely alapján (de csak ő szerinte) minden egyes ingatlan adás-vétel esetén az eladónak kötelezően készíttetnie kell egy felülvizsgálatot. Abban sem volt igaza.
Tavaly július óta kötelezővé teszi a jogszabály, de az ügyvéd szerint akkor is érvényes az adásvétel, ha nem csinálják meg:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!