Mennyi idő mire megküldik a TB átvállalásáról ("egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság megállapítására") szóló igazolást?
Figyelt kérdés
Ma voltam a hivatalban hogy az önkormányzat vállalja át a TB-fizetést mert nincs bevételem és nem futja. Elvileg elfogadták, legalábbis a papír rendben volt, egy dolgot javítottak benne, és azt mondták majd küldik az igazolást a címemre. Ez kb. mennyi időt? Ideérhet még a héten? Mert tudtommal 15-ig kell befizetni az aktuális havi TB-t, de jó lenne ha ezt a hónapot már nem kéne. Mennyi idő ez kb.? Illetve ha nem fizetem be az ehavit, de már leadtam a kérelmet, akkor visszamenőleg rám verhetik még ezt a hónapot?2021. jan. 12. 13:10
1/2 anonim válasza:
Nem vernek rád semmit, a kérelem beadásának a napjától kapsz mentességet, bármikorra is érjen oda a határozat.
Elvileg 60 napjuk van reagálni a kérelemre, de igazából pár nap alatt kiküldik a határozatot.
2/2 anonim válasza:
Nem átvállalja, hanem rászorultsági alapon mentesülsz a fizetés alól (átvállalás is van, de az más) és nem az önkormányzat, hanem a járási hivatal.
Határozatot küldenek, hogy rászorulónak minősülsz-e és ez alapján mentesülsz az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetés alól.
60 nap az ügyintézési határidő, de hamarabb meg szokták küldeni.
Fizetni mindig utólag kell, a következő hónap 12-ig, azaz most január 12-ig a decemberit kell fizetni.
A januárit meg majd február 12-ig. Addig biztos megkapod a határozatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!