Fizet-e a biztosító szerintetek akkor, ha a gyerekek a szobában labdáztak, aminek a vége ablaküveg repedés és 1 szekrényajtó-tükör törés lett?
Nem hiszem.
De miért akarod bevallani, hogy mi történt? Keress egy szeles napot, és mondd, hogy becsapta az ablakot, ami miatt megrepedt az üveg. Egyébként attól is függ mekkora a kár, nálunk valami 40 ezer Ft alatt nem is jött ki ellenőrizni, csak kérte a számlát, és utalt is. Persze erre nem alapozhatsz, nem tudom melyik biztosítónál vagy.
Az én biztosításom mindenféle üvegtörésre fizet. Függetlenül attól, hogy mi okozta azt, és milyen extra üvegről van szó. Ilyen biztosítást kötöttem.
Viszont - gondolom - ha sűrűn törnének nálunk az üvegek és a biztosítónak már inkább veszteség lennék, mint nyereség, akkor felbontaná velem a szerződést egy idő után.
2-es, 5-ös, szerintem az elkerülte a figyelmeteket, hogy 2 üveg is betört: nem csak az ablaküveg, hanem a szekrénynek az üvege (tükör is). Szóval az azért nem életszerű - mert a biztosító sem hüle - hogy becsapta a szél az ajtót és még a szekrénytükör is megrepedt.
Kérdező, igen, az lesz a megoldás, hogy elolvasod a szerződést: pl. egy prémium szerződésnél lehet, hogy erre is fizet, míg a legolcsóbb szerződés max, az ablaküvegre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!