Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Nyugdíj előtakarékosság,...

Nyugdíj előtakarékosság, amelynek kifizetése nem függ a nyugdíjkorhatár betöltésétől?

Figyelt kérdés
Hiába a nyugdíj előtakarékosság, ha csak akkor jutok hozzá az összeghez, ha már betöltöttem a korhatárt. Teszem azt, hogy nem tudok már dolgozni, pedig még kellene, vagy már fel sem vesznek, jövedelmem nem lesz,éhen halok, hiába takarékoskodtam. "Jobb esetben" veszteséggel jutok hozzá a pénzemhez. Hát bizony ez rosszul hangzik.
2020. okt. 11. 09:19
 1/6 anonim ***** válasza:
Tedd félre magadnak az államkincstárba és ne légy ostoba, hogy idő előtt hozzányúlsz, másra elköltöd. Bánj felnőttként a pénzeddel, ne gyerekként.
2020. okt. 11. 09:45
 2/6 anonim ***** válasza:

Valószínűleg (de ez persze csak tipp) azért hívják nyugdíj előtakarékosságnak, mert a nyugdíjkorhatár után lehet csak hozzányúlni...

Nem gondolod, hogy az adókedvezmény nem véletlen van rá?

2020. okt. 11. 12:40
 3/6 A kérdező kommentje:
Hűségesen takarékoskodtam önkéntes nyugdíjpénztárban, de most ha tényleg felemelik megint a nyugdíjkorhatárt, azt én már nem biztos, hogy végig fogom tudni dolgozni és csak gyönyörködöm a kis megtakarításomban, csak attól felkopik az állam.
2020. okt. 11. 15:00
 4/6 anonim ***** válasza:
A nyugdíjkorhatár emelés felmenő rendszerben történik. Azaz az születési évhez van kötve, és nem mindekinek emelkedik azonnal
2020. okt. 11. 19:26
 5/6 anonim ***** válasza:
A biztosítók által árult nyugdíjbiztosítás fixen szerződéskötéskori korban fizet, nem függ az aktuálistól mint az ÖNYP.
2020. okt. 11. 22:06
 6/6 A kérdező kommentje:

4/5

Felmenő rendszer, igen, de legutóbbi nyugdíjkorhatár emelés is most kezdi kiforogni magát, tehát mostanság lesz (pontosan nem tudom) mindenkinek egyöntetűen 65 év, már is felreppent az újabb emelés híre, ami biztos nem alaptalan. Én már arra számoltam, hogy ebbe a korhatár emelésbe nem esek bele, de ha a hír igaz, akkor nem vagyok biztonságban, ha felmenő rendszer, ha nem. Ebben a korban 1-1 1/2 év plusz rádolgozás komoly nehézségeket okoz/okozhat. No meg el is fárad az ember, ha meg még meg is válnak az embertől...

2020. okt. 13. 04:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!