Alkalmi munkaként napi bejelentésnek, milyen hátrányai vannak?
Sziasztok, végeztem iskolával itt az idő az életnek.
Napi bejelentett munkákat keresek leginkabb, ennek a dolognak szeretném megtudni hátulütőjét.
Ami fontos lehet, mielőtt kapok választ
-Januárban már külföldön képzelem el a jovőmet így eszem ágában sincs adózni ennek az országnak, h elmenjen valami random dagadt politikus jachtozni
-TB t fizetném, havi 7500ft
-Az egy éves munkaviszony megszakítása után nem jár az álláskeresői segély, de ezzel nem is élnék, mert max félév és Angliában képzelem el magam
A munka természetesen egyszer megyek egyszer nem. 2 évig dolgoztam suli mellett es Édesanyukám kiköltözött Németországba így a szülői ház csak rám maradt. Havonta semmiért nem kell fizessek csak a számlák. Szóval csak a külföldre költözés pénzt szeretném összeszedni, ami 200-300e.
Van e bármi dolog amivel ezzel kapcsolatba nem tudok, pl kikell fizessek kötelező adókat utólag vagy nincsenek ilyenek és elég a tbt?
Nem akartam semmi egoizmust, nagymenőzést az írásba, szimpla barátságos és tudatlan kérdés
Legyen szép napotok
"-TB t fizetném, havi 7500ft"
Havi 7.710 ft a TB.
Ha januártól külföldön dolgoznál, akkor túl sok hátrányod nem származik belőle ez alatt a pár hónap alatt (nincs szabadság, nincs betegállomány, bármikor mondhatják, hogy nem kell jönni.)
DE! Tb- ha huzamosabb időre tervezel kimenni, indulás előtt ki kell jelentkezned a TB alól. Ezt csak akkor javaslom, ha kint BEJELENTETT, tuti munkád lesz, egyéb esetben nem. Ha bizonytalan a kinti léted, akkor inkább fizesd addig itthon a TB-t, nehogy a végén a 2 szék közül a földre ess.
Más: azt ugye tudod, hogy Anglia kilépett az Unióból, a munkavállalásban is változások lesznek.
Ismerőshöz mennél ki, van, aki segít kint vagy csak úgy egyedül mennél?
Mert ha csak egyedül, akkor kevés lesz a 200 ezer ft a lakhatás + 1 havi megélhetés, amíg megkapod az első fizetést.
Ha januártól külföldön dolgoznál, akkor túl sok hátrányod nem származik belőle ez alatt a pár hónap alatt (nincs szabadság, nincs betegállomány, bármikor mondhatják, hogy nem kell jönni.)
A hátralévő 3 hónapra kemény 1 nap szabadság járna a kérdezőnek munkaviszony esetén.
Betegállomány maximum annyi, ahány napig munkaviszonyban állt előtte.
Kikötnek 3 hónap próbaidőt a munkaszerződésben és bármikor mondhatják, hogy nem kell jönni többet.
"DE! Tb ..."
Lényegtelen, hogy huzamosabb időre tervez-e kimenni, az itthoni TB alól csak akkor jelentkezhet ki, ha van kint munkaviszonya. Akkor viszont ki kell jelentkeznie 15 napon belül: [link]
Az alkalmi munkavállalásból származó bevételed után akkor kell SzJA-t fizetned, ha az így kapott összeg meghaladja a mentesített keretösszeget (akkor is csak a mentesített rész fölötti összeg után)
"Januárban már külföldön képzelem el a jovőmet így eszem ágában sincs adózni ennek az országnak, h elmenjen valami random dagadt politikus jachtozni"
Ne is fizess semmit! Elvégre, ez az ország CSAK felnevelt... Menj csak osztódni te is, szép összetartó családodhoz. Nem akarom megjósolni a jövőd..., de nem irigyellek! Ott majd nem jachtozó politikusok fogják lenyúlni a pénzedet, hanem szép, borostás arcú muszlimok, akik remélhetőleg kedvüket fogják tölteni rajtad. Hát: hajrá!
4-esnek:
"Ne is fizess semmit! Elvégre, ez az ország CSAK felnevelt..."
Nos, kedves 4-es, ehhez lenne pár szavam. Ez az ország úgy "megbecsüli" az állampolgárait, hogy 55 év helyett az én korosztályom csak 65 éves korban mehet nyugdíjba, 10 évet rátettek. Hogy jön ez ide? úgy, hogy a nyugdíjkorhatárt el nem érve lerokkantam, mert fizikailag hülyére dolgoztam magam, hogy el tudjam tartani a gyerekemet és hogy 32 év munka és ADÓZÁS után 47 ezer ft-ból kellene, hogy megéljek. Ezenközben szomorúan látom, hogy mindenre van pénz, csak a kisemberek megbecsülésére nincs :-(
Tudom, nem baj, ha nem fog sikerülni és megpusztulok, mert akkor legalább nem kell nyugdíjat fizetni rám... :-(
Kapaszkodj meg 4-es: pár évvel a nyugdíjkorhatár előtt szintén azon gondolkodom, hogy elhagyom ezt az országot, mert nem akarok idő előtt kinyúlni abban, hogy nem tudok egészségesen táplálkozni, mert nem tudom megvenni a zöldséget, gyümölcsöt, és állandóan kórházba kerülök tüdőgyulladással (mint tudjuk, ugye, a legyengült immunrendszer miatt is lehet)
Ja, jut eszembe, eme kormány harsogta, hogy éljünk egészségesen, ezért felemelte a chips,a cigi és az alkohol árát (ez idáig rendben is van) de elfeledkezett arról, hogy akkor a zöldség-gyümölcsnek "kissé" olcsóbbnak kéne lenni. Vagy a fizetéseknek magasabbnak.
Nettó 100- 130 ezres minimálbéreknél 600-800 ft-os zöldség-gyümölcs árak?? Vicc az egész, de sajnos nem tudok nevetni rajta :-(
Az ilyen embereknek hiaba irod le, Ok latjak a tvben, h nott a ber es boldogok a magyarok, akkor ugy van vele, h ez tenyleg ugy van. Csak itt az a baj, a kedvenc szalamiaim majdnem 500ft mar lassan 1 ev alatt. A kenyer tavaly karacsonykor meg 195ft ert vettem kilojat, most meg 300ft. Hiaba no a ber, ha az arak is felnonek. A legnagyobb felelme egy ilyen embernek, h a muszlim es egyeb migransok beakarnak torni es a hazaban lakni. Sajnos ezzel nem tudunj mit kezdeni, az en felelmem az, h ha ebben az orszagban maradok egy focistadionban kell apoljanak, mert a TB ből csak az epul. Mikozben a mellettem levo korhazbol minden orvos kulfoldre utazott a nyaron.
Nagyon sajnalom keves utolsot, szerencsere vannak 40 feletti emberek, akik nem csak bejarnak a boltba es a tvn keresztul kapja a hireket, hanem gondolkodik is es latja maga elott a dolgokat. Bar eleg sajnalatos, h csak akkor fogja a 4es is megerteni mi van itt, amikor ilyen helyzetbe kerul vagy netan korhazba, amit nem kivanok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!