Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Tenyleg nem érvényes a most...

Tenyleg nem érvényes a most feladott juliusi tb-s csekk?

Figyelt kérdés
Ma adtam fel a szokasos havi tb csekkemet, amit ev elejen kikuldtek, erre azt hallottam hogy juliustol megvaltozott a szamlaszam amire eddig szolt a csekk es hogy ezt mar nem fogadjak el. Egyaltalan nem hallottam ilyenrol es nem ertem hogy akkor most mi is van? Tenyleg nem ervenyes amit feladtam? Ha igy van, akkor mi a tehendo?

2020. júl. 21. 17:14
 1/2 anonim ***** válasza:

A 10032000-06056229 számlára szóló csekket a 06. havi tb-hez még lehet használni. A 06. havi július 13-án volt esedékes. A 06. havi tb-t még a 124. adónemre könyvelik fel.

A 07. havi tb-ket már a 408. adónemre fogják könyvelni, mivel jogszabályváltozás miatt más elven fog működni. Nem fizetés esetén az orvosi ellátásban változások lesznek ezzel kapcsolatban, azért történik ez.

A 408. adónemhez a bankszámlaszám: 10032000-06055826

Ha a 07. hóra (augusztus 12-én esedékes) járót a régi bankszámlára könyvelted, akkor a régi adónemre fog beszámítódni, és ha mindig rendesen fizetted, akkor túlfizetésként fog jelentkezni az.

Ilyen esetben átvezetéssel tudod átkönyveltetni az új adónemre a befizetésed.

Nyomtatvány innen tölthető le róla, vagy ügyfélszolgálaton beszerezhető:

[link]

Semmi nem vész el, mindent "elfogadnak", csak lehet, hogy dolgod lesz vele.

Egyébként itt egy tájékoztató róla:

[link]

2020. júl. 22. 05:26
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom a hasznos es erthető választ!
2020. júl. 22. 08:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!