UL biztosítás megtakarítás céljából, vélemény?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Az érdekelne, hogy van valakinek Unit-linked tipusú biztosítása, ami megtakarítás céljából kötött? Mit gondoltok róla? Megérte? Milyen költségek voltak? Fontos, hogy olyan emberektől várok válaszokat, akiknek már legalább 10 éve fut. Köszönöm szépen.2020. máj. 20. 11:52
1/10 anonim válasza:
Ez sok sebből vérzik így.
10 éves UL hozama semmilyen hatással nincs a jelnelegi köthető konstrukcióra. Mivel annyi változó van beépítve egy ul biztosításba, ami befolyásolja a lejáratkori hozamot - életkor,portfolio módosítás, költségek, díjak -, hogy nem fogsz tudni két terméket sem egymással összehasonlítani.
Megtakarításod kevesebb lesz a havi befizetéshez képest, mivel ez biztosítás elsődlegesen, nem megtakarítás. A havi díjból levonása kerül a biztosítás díja ( értsd többet fizetsz be, mint ami megtakarításba megy)
Jóval olcsóbb, rugalmasabb egy tiszta tőkebefektetés és mellé egy kockázati életbiztosítás kötése, amit "fillérekért" hozzád vágnak már szinte mindenhol.
2/10 anonim válasza:
Egy mai Ul-nek harom koltsege van: kezdeti ami gyakorlatilag a jutalek. Van egy eves szazalekos amit gyakorlatilag a hozamot csokkenti, ez valtozo1,2-1,5 % evente altalaban. Es egy havidij. Ez siman egy ezres. De melle van akar 15-20% hozam is. Az hogy tobb a befizetes mint a megtakaritas valodi osszege csak az elso par evben igaz. De ez nem is rovidtavra szol. Ezzel foglalkozom, latom a szamokat, csak sok butasagot olvasni itt. Meg kell nezni mit kot az ember.
3/10 A kérdező kommentje:
Igen tudom, hogy hosszabb időre van, azért írtam, hogy olyan vélemény érdekel akinek legalább már 10 éve fut, hogy mennyire van megelégedve vele.
2020. máj. 20. 17:22
4/10 anonim válasza:
Az nem nagyon lényeg mert 10 éve sokkal rosszabb konstrukciós UL-ek voltak. Most az számít mi a költség és az alapok hozamai. Pontosan látható mi várható.
5/10 A kérdező kommentje:
Igaz, teljesen megváltozott mostanra. Egy olyan kérdésem lenne, hogy a TKM a teljes költséget mutatja? Tehát lehet az szerint választani, hogy melyiknél kevesebb a TKM?
2020. máj. 20. 21:49
6/10 anonim válasza:
Nagyjából igen. Sok biztosító szereti elrejteni a költségeit, de a TKM megközelítő képet ad.
7/10 A kérdező kommentje:
Mondjuk egy 15 éves távlatban 1.47%-2.62%-s TKM mennyire lehet jó választás? Mennyire számít magas költségnek?
2020. máj. 20. 22:53
8/10 anonim válasza:
nem számít annak, de van összehasonlító. 15 évre pl Allianz Bónusz talán legjobb. Meg számít a cég is, mennyire stabil, meg mekkora. Ha írsz szívesen segítek, ott dolgozok, de a döntés a tied.
9/10 Farkas999 válasza:
A TKM csak az egyik szempont, de ez tényleg a jobbak közzé tartozik. Azt kell még megvizsgálni, hogy mennyire akarod és tudod aktívan kezelni a portfóliódat, s ennek milyen költségei vannak. Néhány biztosítónál az átirányításnál és az áthelyezésnél díjtalan a tranzakció. Ez az aktív kezelőknek nagyon hasznos. Továbbá, hogy a kínált befektetési alapok milyen teljesítményt mutattak az elmúlt 3,5,10 évben, továbbá az elmúlt 4 hónapban. Ha a költségek (TKM) 5 % körül vannak, de 10 % hozam is elérhető (10 éves távon), akkor még az is elfogadható.
10/10 Leschinszky Péter válasza:
Nekem van UL életbiztosításom 13 éve már. Mit ne mondjak az elején kicsit szkeptikusan néztem a dolgot mikor láttam a költség oldalát, de az üzletkötőm biztosan állította, hogy hosszú távon megtérül ez. Hát ennyi év távlatában a legőszintébben merem kijelenteni, hogy jobb "befektetést" nem is hozhattam volna létre. Jelenleg 44% hozamom van a szerződésen. Az ügyfél felületet gyakran nézem, hogy áll a dolog és az üzletkötőmnek valóban igaza volt.. A kezdeti kölség sokszorosát hozta már vissza a megtakarításom! Az üzletkötőmmel azóta is jó kapcsolatot ápolunk. Én szoktam megveregetni a vállát, mert hálás vagyok Neki, amiért ezt a terméket ajánlotta nekem. Én a leg melegebb szívvel mondom Neked, hogyha van lehetőséged havi díjfizetéssel megtakarítást indítani minél előbb kezd el, rosszul nem járhatsz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!