Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Megéri lakásbiztosítást kötni?

Megéri lakásbiztosítást kötni?

Figyelt kérdés
Ki fogom adni a lakásomat és felmerült a lakásbiztosítás kérdése. Érdemes kötni vagy úgysem fizet semmire?

2020. máj. 18. 18:10
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
19 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
95%

Ez a "nem fizet semmire" hülyeség. Azok terjesztik, akik megkötötték a legolcsóbb biztosítást, nem olvasták el a szerződést, aztán amikor gond volt csodálkoztak, hogy nem fizet a biztosító olyanra, amire ők nem kötöttek biztosítást.

Ha kiadod a lakásodat, akkor egyrészt ott van a kaució (ált. 2 havi), de mi van ha nagyobb kárt okoznak és lelépnek? Vagy véletlenül felgyújtják a lakást? Vagy a szomszéd eláztat, de nem akarja kifizetni és nincs biztosítása? Vagy csőtörés van a lakásban és elázik a szomszéd, de nincs biztosítás és nem a bérlők hibája? Rengeteg esetben jól jöhet a biztosítás és olcsó, ,negyedévente párezer Ft. Évente spórolsz mondjuk 30ezer Ft-ot, mert nem kötsz biztosítást. 5 évig nem történik semmi, majd pl. betörik egy nagy ablak hétvégén. Jön az üveges, hétvégi kiszállási díj, munkadíj, üveg és máris több lesz a kiadás, mint amit 5 év alatt spóroltál.

2020. máj. 18. 18:23
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, bár ingóságod gondolom nem lesz, az épületrészre meg ott a társasházé. Amúgy a bérlő által okozott károk általában kizárások.
2020. máj. 18. 18:57
 3/12 anonim ***** válasza:
91%

Nekem kötelező volt a hitelhez, de ez családi ház.

Előtte panelban laktunk, nem is tudtam, hogy ott van. Kötelező? A közös költségnek része?

Mert ha igen, akkor egyszerűen meg kell nézni, hogy mire terjed ki.

Nekem megérte, mert eddig többet vettem ki belőle, mint amennyit befizettem, pedig nagy dolgok nem történtek.

Volt egyszer egy üvegkárom, betört ablak újraüvegezésére fizettek huszonpárezret.

Egy óriási vihar utáni beázáskor ki sem jöttek, a fitóim alapján felajánlottak kb 70 ezret. És volt egyszer egy csőtöréses eset is, a zuhanytálca alatt mindig állt a víz, erre kb 90-et fizettek.

A havidíjam kb 800 Ft, és közel 10 éve fizetem. Tehát ők eddig 2x annyit fizettek ki nekem, mint amennyit én befizettem. De feltételezem, nagyobb dolgoknál méginkább megéri.

Egy tűzkár, vagy tetőben keletkezett milliós kár sokaknak tragédia lenne, mert nem tudnának leakasztani 1-2 vagy még több milliót, de ha nem volt idegenkezűség vagy szándékosság, akkor szerintem is fizet a biztosító. Nyilván megnézik, mire fizetnek, mert sokan megpróbálnak csalni, és a felújítást a biztosítóval fizettetni ki.

2020. máj. 18. 19:38
 4/12 anonim ***** válasza:
60%

Függ attól, mid van a lakásban és mire van biztosítása a társasháznak.

Ha a társasháznak nincs vagy elégtelen a biztosítása, akkor "kötelező".

Ha a társasház normálisan biztosítva van, akkor elsődlegesen az ingóságra vonatkozik. Ha bútorozva adod ki, akkor lenne mire kötni. Azt tudnod kell, hogy a biztosítási védelem nem terjed ki:

- a bérlő által neked okozott kárra

- a bérlő tulajdonában levő ingóságokra

Viszont te vagy az ingatlan tulajdonosa, így az ingatlantulajdonosi felelősségbiztosításra nagy szükséged lehet. Erre akkor is szükséged van, ha teljesen üresen adod ki a lakást, bár az is megoldás, ha a ilyen esetben a bérlő köt biztosítást.

2020. máj. 19. 10:16
 5/12 anonim ***** válasza:
nekünk évi 110.000 ft-ért van Allianz, zárcserére 5.000 Ft-ot fizetett, előtte Groupama volt, kevesebb mint fele ennyiért, és mindig segítettek ha baj volt, nem szúrták ki az ember szemét aprópénzzel.
2020. jún. 8. 19:09
 6/12 anonim ***** válasza:
mekkora hodályra 110e ft? Még 200 nm-re is drága.
2020. jún. 8. 19:29
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
110e-es lakásbiztosítás?? Azért nem az az átlagos. Még egy családi házra se.
2020. jún. 8. 19:36
 8/12 anonim ***** válasza:
63 m^2-re fizetjük
2020. jún. 8. 21:38
 9/12 anonim ***** válasza:
és mi van abban? vagy egy óriási életbiztosítási csomag van benne vagy nagyon átvágtak. Max 40nek kéne lennie és ez All Riskra értendő.
2020. jún. 8. 22:06
 10/12 anonim ***** válasza:
1,5 M eletbiztositas, lakas pedig 12 M + 2 M ingosag, ezt csak igy egyben lehetett kotni, a lakasbiztositas resze onmagaban 70e lenne
2020. jún. 9. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!