Ha én mondtam fel, jár az álláskeresési járadék?
"csak akkor nem, ha engem azonnali hatállyal rúgnának ki"
Nettó hülyeség. :)
Mindegy, hogy miként szűnik meg a jogviszony, ha az álláskeresési járadékra jogosultság feltételeinek egyébként az illető megfelel. A feltételek között nincs jogviszony megszüntetési módozatra korlátozás.
Hát nem tudom, régebben volt rá olyan szabály, hogy ha te mondasz fel, akkor pár hónap után kezdődik csak az a munkanélküli időd amire már ketyeg a munkanélküli. Tehát alapjában csúszással adták csak meg. Gondolom így büntették aki felmondott.
Akit elküldtek normál felmondással, vagy közös megegyezéssel azok egyből kapták.
De ez még akkor volt mikor nem három hónapig járt a munkanélküli.
Most nem tudom hogyan van. Meg kell nézni a jogszabályt, vagy úgy is mész a munkanékülibe és megmondják. Ha megtudod kérlek írd le ide is, hogy tudjuk mi is mi a ma hatályos. Köszönöm. :)
"régebben volt rá olyan szabály, "
Ahogy írod. Régen volt. Ma már nem ez a szabály.
Egyetlen feltétele van: Igénylést közvetlenül megelőző 4 évben legalább 360 napnyi biztosítással járó jogviszony. Ha ez van, akkor jogosult vagy álláskeresési járadékra.
Ami "más" lehet: Ha Te mondasz fel akármilyen módon, vagy Téged rúgnak ki azonnali hatállyal, akkor az álláskeresési járadékra jogosultsági időd lejártát követően, ha még mindig nincs munkád, közmunkából 3 hónapra ki vagy zárva.
De magát az álláskeresési járadékra jogosultságot nem érinti a munkaviszony megszűnésének módja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!