Most épülő új lakás elázott más hibájábol, számíthatok kártérítésre?
Figyelt kérdés
Vettem tavaly egy épülő új szerkezetkész lakást. bevakolt állapotban van, viszont a szomszédom lakásába elfúrtak egy vízcsövet, és az én lakásom alja kb 30-40cm-en elázott. Lehet hogy a vakolás is sérült, és én sem tudom a lakásomat befejezni, tehát csúszik az átadása.
Van rá mód, hogy kártérítést követeljek?
Köszönöm a segítségeket.
2020. jan. 24. 12:51
1/3 anonim válasza:
Fényképeket készíts, aztán probálj meg egyezkedni, ha nem megy ügyvéd.
Ha 30-40 cm magas volt a víz, biztos átázott a vakolat, le kell verni tégláig, különben 2-3 év múlva senki se fogja érteni miért esik le a fal ott.
2/3 anonim válasza:
A károkozó biztosítja fizet normális esetben neked.
3/3 anonim válasza:
Ha nincs biztosításod akkor nem fog fizetni, ha a másik lakás tulajának se akkor ő se. Próbáld vele megbeszelni és megeggyezni az összegről. Egyébként kellett volna kötnöd biztosítást az épülő házra. Szakmabeli vagyok ha szeretnéd tudok segíteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!