Generali Testőr biztosítást hogyan lehet felmondani?
1) olyan nincs hogy valakinek nincs szüksége életbiztosításra, max ha semmi rokona, szerette nincs.
2) az ügynök hazudik, a jutalék visszaírás miatt mondta. semmi következménye nem lesz.
TUdom, én is "ügynök" vagyok, csak nem itt.
70%-os, ez gondolom nem egy sima kockázati életbiztosítás, hanem egy lehúzós-átverős unit-linked biztosítás, amiről ír a kérdező. A kettő nagyon nem ugyanaz. Ha valaki valódi életbiztosítást akar, akkor pl itt lehet kötni 40 millió forintos életbiztosítást havi 5740 forintos díjért.
Kérdező, ami pénzt befizetett az apád, az már elúszott. Felmondani simán fel lehet, a biztosítónak kell írni közvetlenül (tehát a Generalinak), hogy felmondod a szerződést soron kívül.
Be is mehettek az irodájukba, ha akartok, de elég levélben is jelezni. Tudom, mert én is mondtam már fel néhány éve hasonló biztosítást levélben.
1) Ahogy nézem, ez a termék csak kockázati, nem UL.
2) Amit linkeltél, az CSAK akkor jó ha beleesik a korban, egészségbe, tevékenységbe, amit írnak.
3) pár éve még nem volt azonosítás ilyen szinten, legjobb személyesen bemenni, kitölteni helyben amit kell, azt kész.
+1) az UL nem jelent automatikusan lehúzást. Ebben dolgozom, látom a számokat, nettó hozamokat. Az oldal erről szóló cikkei nagyrészt több évesek, azóta az MNB sokat szigorított, akkor tényleg volt sok lehúzás. Meg inkább csalás az ügynökök felől (sima helyett bónuszost kötöttek, kérés nélkül vágták tele kiegészítő kockázati fedezettel, stb - tapasztalat). Nyilván a TBSZ meg ilyenek jobbak lehetnek, de ezekkel az átlag ügyfél nem foglalkozik.
Nem értem, hogy hogy lehet az, hogy 5 hónap után jön rá, hogy neki ez nem fontos.
2 dolgot lehet tenni, az egyik, hogy egyszerűen nem fizeti, megszünteti a csoportos beszedési megbízást és egy idő múlva a biztosító díjnemfizetés miatt felmondja a szerződést, pénzt nem kap vissza szerintem, de meg kell nézni a feltételekben mit írnak, abban minden benne van, bár szerintem ennyi idő alatt nem illeti meg semmilyen maradékjog, azt hiszem így hívják.
De levelet is lehet írni a Biztosítónak, hogy a továbbiakban nem szeretné fizetni és felmondja, kötvényt visszaküldi és ennyi.
Szia!
Ha sima kockázati biztosítás, akkor tiltsd le netbankon, vagy bankodnál közvetlenül a lehívást, de ne mond fel. És még 3 hónapig élni fog a biztosításod kvázi ingyen. Ha felmondod akkor hónap végére megszünik. Te döntesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!