Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Ha a tb 45 napos passzív joga...

Ha a tb 45 napos passzív joga lejárt, a házi orvos attól még adhat vényt?

Figyelt kérdés

Folyamatban van az ügyintézés, holnap bejelentem a NAV-nál, de míg ott elér a megfelelő helyre a nyomtatvány és a befizetett csekk, addig mehetek orvoshoz (mert tudom, hogy piros lesz a TAJ számom)?

Ha mondjuk gyógyszerért megyek házi orvoshoz, fog adni vényt?

#TB #passzív jog
2019. szept. 26. 20:35
 1/6 anonim ***** válasza:
63%
Persze vényt ad, viszont a tb kedvezmény nem jár rá, vagyis teljes áron kell megvenned, ami akár 3xosa is lehet a támogatott árnak.
2019. szept. 26. 20:40
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Minden orvos úgy köteles ellátni, mint azt, aki tb. szempontjából biztosítottnak számít.

Pontosan ugyanazok a dolgok és kedvezmények illetnek meg, mint a többieket.

A járulék fizetési kötelezettség teljesítése és az orvosi ellátás között szoros kapcsolat nincs. Az orvos nem tagadhatja meg a kezelést és egyebeket sem, fizetni sem kell érte, csak azokért, amikért másnak is kellene.

Az orvosnak nincs joga felülvizsgálni azt, amit a rendszerben lát, neki csak "jelzési kötelezettsége" van arra nézve, ha egy "piros lámpás" betege jelentkezett ellátásra.

Semmi több...

2019. szept. 26. 20:57
 3/6 anonim ***** válasza:
79%
Felírtak nekem is gyógyszert, nem került többe, viszont mondták hogy rendezzem a jogviszonyt mielőbb. Írasd fel a gyógyszert, esetleg váltsd ki akkor amikor már rendeződött a jogviszonyod, nem tudom ez számít e valamit.
2019. szept. 27. 06:32
 4/6 A kérdező kommentje:
@06.32 > azt a gyógyszert amúgy is támogatás nélkül váltom ki, szóval így mindegy. Legfeljebb, majd szól az asszisztens, hogy rendezzem, de akkor már folyamatban lesz.
2019. szept. 27. 10:10
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

"Írasd fel a gyógyszert, esetleg váltsd ki akkor amikor már rendeződött a jogviszonyod, nem tudom ez számít e valamit."

Semmit. Mint írtam, hátrány azért nem érheti a beteget, mert "nem rendezett" a tb. jogviszonya.

Ha lesz/van tartozása, majd az adóhatóság behajtja.

Az orvosi ellátásnak ehhez semmi köze, az ugyanúgy jár, mint bárki másnak.

2019. szept. 28. 03:51
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Így van, mindegy, hogy fizetsz vagy sem, orvoshoz mehetsz.

És a fordított is igaz: mindegy, hogy naponta mész orvoshoz vagy soha, fizetni akkor is kell, a NAV behajtja.

2019. okt. 3. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!