Biztosítást szeretnék kötni, egyben megtakarítani is-van valami jó ajánlat?
Sziasztok!
25 éves vagyok, van egy egy éves kislányom.
Most tervezzük a kistesót.
A napokban megkeresett egy ügynök, hogy ilyen meg olyan biztosítást kössek náluk.
Kértem gondolkodási időt, és nézelődtem a neten.
De sajnos hamar rá kellett jönnöm, hogy nem igazodok ki rajtuk :(
Kérlek Benneteket, ha tudtok olyat ajánlani, ami megfelelő lenne írjatok!
Ami tuti:
A kistesót egy éven belül tervezzük
Életbiztosítást szeretnék, ami a kórházi napokra is fizet-esetleg szülésre
Jó lenne, ha a gyerkőcök is élvezhetnék a saját biztosításom előnyeit
Szeretnék havi fix összeget befizetni a számlára, amit 10 év múlva kivennék a gyerekeknek/de ha váratlan dolog történik, szeretném, ha hozzájuthatnék a pénzemhez!
Nos, így hirtelen ennyi
Valakinek valamilyen ötlet?
Köszönöm szépen előre is!
Én a múltkor nézelődtem ilyen témában, de rájöttem hogy ezek nem túl jó választások. Befizetsz havonta egy összeget, cserébe kapsz egy iszonyat drága biztosítást, amit egyébként olcsóbban is megköthetnél, és ha pl. idő előtt hozzá akarsz jutni a pénzedhez, akkor egyből bukod is a befizetett összeg egy részét, szóval veszteséges, és a futamidő lejárta után is kb. ugyan annyit kapsz vissza amennyit befizettél, szóval befektetésnek sem jó.
Szóval:
Életbiztosításnak: rossz
Befektetésnek: rossz
+ nem tudsz kivenni a pénzből.
Szóval szerintem nézegess sima életbiztosításokat, balesetbiztosítást, évi x összegért….
+
Befektetésnek én a befektetési jegyeket ajánlom, mert annak sokkal magasabb a kamata mint a banki betéteké, és akár mikor hozzájuthatsz a pénzedhez. Persze pl. a befektetési jegyeket érdemes félévente felülvizsgálni és megnézni hogy nem-e kell váltani és másik jobb befektetési jegyet venni.
De pl. az életbiztosítás-befektetés dolognál még az is jobb, ha havonta megújuló banki lekötést teszel, és pl. oda utalgatsz is havonta összegeket, így szintén hozzájuthatsz a pénzedhez, és lesz egy minimális fix kamata, szóval nem kell félni hogy egy újabb világgazdasági rossz hír után veszítesz a pénzedből.
Én pl. a válság előtt évi 30%-ot kerestem a befektetési jegyeimen, de persze ez nem volt elég, és elkezdtem tőzsdézni. Miután elkezdtem, 2 hónappal bejelentették a válságot, és elbuktam szinte minden pénzem. Azóta visszaváltottam a befektetési jegyekre. A válságban persze azok is mínuszba mentek, de ha abba lett volna a pénzem, akkor most már visszajött volna az elvesztett pénz.
Szia!
Előszöris szeretnék gratulálni az elhatározásodhoz.Kevés emberek egyike vagy.
Én tanácsadóként dolgozom(nem ügynök)és van pár lehetőség amikből választhatsz.Szerintem egy megtakarítás lényege,hogy nem nyúlhatsz hozzá,különben meg mi értelme lenne? Vannak befektetéssel kombinált biztosítások,de lehet külön szedni is.Ez csak az igényeidtől függ,de a gyerekről való gondoskodás nagyon fontos.Vannak olyan programok is amelyekhez hozzájuthatsz,ha szükséges.Ha szeretnéd két részt is indíthatsz,egy olyat amihez hozzáférsz és egy olyat amihez nem. Ha részletesebben érdekelnek a dolgok írj külön,mert így hosszú lenne. Sok sikert!
Köszönöm a válaszokat!
Az elsőnek megköszönöm a segítséget!
Nagyon szívesen belevágnék, csak hamarosan két gyerkőc mellett, vezetve a háztartást -és ismerve a nem túl erős memóriámat :) - szerintem ez nem lenne jó nekem.
Nem tudnám fél évenként felülvizsgálni, ezért gondoltam, hogy mondjuk havi 10-et lekötök, azzal le van tudva az életbiztosítás+a gyerkőcnek a megtakarítás, és ESETLEG ha bármi miatt kellene a pénz, akkor hozzáférhessek.
Lehet ilyen nincs is valójában, csak az én képzeletemben :)
természetesen szeretnék rá kamatot, azért nem a malacperselybe tenném.
De nem értek hozzá sajnos, és se időm se idegeztem végig nézni az összes ajánlatot.
Ha azt írod, hogy ennek így nincs értelme, elhiszem.
Akkor külön fizessek életbiztosítást és külön megtakarítást?
Köszönöm a választ!
A második segítőmnek is köszönöm a választ!
Hamarosan -talán holnap- írok privátot, ma elég fáradt vagyok hozzá.
Minden esetre köszönöm szépen a lehetőséget :)
Az első vagyok.
Akkor egyrészt beszélj a második válaszolóval, hátha mégis létezik egy elfogadható biztosítás-befektetés dolog, de mielőtt belevágsz valamibe alaposan tanulmányozd át a feltételeket, mert az hogy bármikor hozzáférhess a pénzedhez, az ezekben a konstrukciókban csak nagy veszteséggel lehetséges. A kamat pedig a biztosítás költségeit fedezi, szóval nincs rajta profit.
Én még mindig amellett vagyok, hogy válaszd külön a kettőt, mert akkor a befektetési oldalhoz találhatsz olyat, amivel nem kell foglalkoznod, kamatozik, és hozzáférhető. Ráadásul ha valami miatt meggondolod magad, akkor nincs olyan probléma hogy 10 évre elkötelezted magad valami mellett.
Biztosításnál még olyan is létezik, amit összevontan a ház-lakás biztosítással lehet kötni. Vagyis a lakás biztosításhoz még hozzá lehet pakolni baleset biztosítást is.
Köszönöm szépen :)
Beszéltem egy független pénzügyi tanácsadóval, a napokban találkozok Vele.
Felírom, amiket mondtál és összehozunk valamit.
Eleinte nem is gondoltam rá, hogy ketté vegyem, de elég jól hangzik.
Köszönöm a tippet! :)
Telek Zoltánné válasza:
Egy független biztosításokat bemérő tanácsadó cégnél dolgozom. Ha gondolja konkrétan megkeresem az Önnek megköthető legbiztonságosabb, legolcsóbb, de ennek ellenére a legmagasabb szolgáltatást nyújtó biztosítót, amelyet független pénzügyi elemzők adatai támasztanak alá.
Szia!
Nagyon jó, hogy ennyire előrelátó vagy!
Remélem sikerült megfelelő szerződést találnotok, ha azóta nem sikerült, akkor nekem is írhatsz nyugodtan, én az MPK nál dolgozok, szintén független tanácsadó cég...
Szia!
Én nem független vagyok, hanem egy konkrét biztosító társaságnál dolgozom tanácsadóként. Tapasztalatból tudom mondani, hogy nem érdemes alkuszon keresztül ilyesmit kötni, mert az alkusz (független) nem fog foglalkozni a Te hozamaid alakulásával illetve egyáltalán a szerződéseddel. Nem egy ilyn ügyféllel találkoztam. Soknak átkötöttük hozzánk a biztosítását, vagy megpróbáltam neki segíteni, hogy mi után nézzen, mit kérdezzen az alkuszától.
Én egyébként ha befektetése étebiztosítást kötök, akkor napi szinten figyelem az alapok alakulását és ha kell értesítem az ügyfelemet a lehetséges lépésekről, ezáltal minimalizálhatom az esetleges kockázatát (jobban fog gyarapodni pénze).
Egyébként van arra lehetőség, hogy havi 10-20.000,-Ft-al megtakaríts és 2-3 vagy több év múlva hozzányúlhass, ha kell. Keress meg e-mailben, ha érdekel, szívesen segítek!
turi.ibolya.ildiko@gmail.com
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!