Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mit tegyünk lakás ügyben?

Mit tegyünk lakás ügyben?

Figyelt kérdés

Szóval feleségemmel szeretnénk külön lakni szüleimtől.

3 hónapja fizetjük a fundamentát, de ott még csak 60000ft gyűlt össze, a banki hitel nagyon magas lakást vásárolni, de albérletet sem éri meg fizetni havi 50-60-ért, ráadásul kauciót sem tudunk ahhoz előre fizetni.

Ti mit tennétek a helyünkben?

2019. júl. 14. 04:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"Ausztriában van egy két párban álló ismerősöm.

Az albi nem sokkal drágább nekik mint Bp-en. Minimálisan."

Igen, csak innen is hiányzik az az apró momentum, hogy amikor kimennek, akkor az albérletre úgy min. 2 hónapra való pénzüknek kell lennie (kauciót kell letenni), mert "ingyenben" nem fogja senki se befogadni őket.

Ingyen alatt azt értettem, hogy az első hónapot is fizetni kell vmiből plusz élni is kell 1 hónapig, amíg nem kap fizetést.

"albérletet sem éri meg fizetni havi 50-60-ért, ráadásul kauciót sem tudunk ahhoz előre fizetni."

Szóval a kérdezőnél ez nem igazán "játszik"...

2019. júl. 14. 17:38
 12/17 anonim ***** válasza:
Persze, pár havi költségek fedezésére kell félretenni. De utána sokkal kifizetődöbb.
2019. júl. 14. 17:55
 13/17 anonim ***** válasza:
1500eurós fizuért szerintem messze nem kifizetődő, ennyit fizet egy SSC is itthon. Akkor meg minek a macera meg a fizikai munka meg a drágább megélhetés?
2019. júl. 14. 17:58
 14/17 anonim ***** válasza:

"150 helyett mondjuk elmegy 200 vagy picit több rá."

En 100-ert berlek Budapesten lakast. Mi ez a 200 vagy picit tobb, mennyi pontosan es azert mit adnak? Vagy fogalmad sincs rola?

"Rezsi, kaja, ruhák nem drágábbak"

Numbeon nezve dragabbak valamivel, de nem 3x annyi ez teny.

"Legyen fejenként 1500 euró"

Legyen? Akkor ezt sem tudod, azt hittem vannak ismereteid ezzel kapcsolatban.

"Többet félre tesznek Ft-ra átszámolva mint itthon havi szinten"

Amiket irtal az alapjan itthoni 300-300 ezres fizetesbol kb. annyit lehet felrerakni mint ott. De itt eleg a lakas aranak a negyedet osszeszedni.

Nem latom a nagy kulonbseget.

2019. júl. 16. 17:29
 15/17 anonim ***** válasza:
Szerintem az ilyenek azért tudnak többet félretenni, mert se kutyájuk, se macskájuk odakinn, semmilyen programuk nincs. A sivár társasági élet olcsó.
2019. júl. 16. 17:58
 16/17 anonim ***** válasza:

Ez csak kötözködés. Kössél bele abba, hogy nem 200 megy el nekik, hanem 230.

Tudod mi ilyen gyorsnaszád vagyunk, ahol a Ft eléggé önálló életet él, így ekkora pontosságot had engedjek meg magamnak. Köszönöm.

És már csak a 13.14. havi fizujuknak a teljes félre tétele jelent annyit két embernél, hogy nincs miről beszélgetnünk.

2019. júl. 16. 17:58
 17/17 anonim ***** válasza:
16: amíg itthon ennek a kétszeresét keresem (nem vagyok programozó), addig igenis van miért beszélgetni róla, hogy miért csóróskodik vki Ausztriában.
2019. júl. 16. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!