Saját banknál akartam felvenni személyi kölcsönt. Azt mondták, hogy 1 hetet kell várnom. Jövedelem igazolást nem kértek, ebben az esetben is felhívják a munkahelyemet vagy sem?
Nézd, ha nem hiszed el, azzal nem tudok mit kezdeni.
Ha nem értesz vele egyet, ahhoz is jogod van.
De attól még így működik!
Nekem is így volt, bár én azóta már visszafizettem.
De írt más is, aki épp még az igénylésnél tart, és leírta, hogy így megy ma is. Ha senkinek sem hiszel, akkor így jártál.
Csak tényleg ne csodálkozz, ha nem kapsz hitelt.
Aláírod, hogy kiadható 3. félnek, vagy hogy megkereshetik a munkáltatódat. Tehát hozzájárulsz, ezzel máris elhárult a GDPR akadály.
Ha nem járulsz hozzá, akkor jogosan feltételezik, hogy titkolnivalód van.
Aztán majd jönnek itt a gyakorin az olyan kérdések, hogy "miért utasítottak el, mikor szerintem hitelképes vagyok?"
Na, lehet ezen még lovagolni, aki akarja, tegye, én már nem látom értelmét.
A kérdés meg lett válaszolva, részemről lezárva.
De, én értem. :D
Nekem van saját tapasztalatom is.
A munkáltató onnan "tudja", hogy jóhiszeműen jár el, és nem feltételezi, hogy épp egy csalás áldozata.
Illetve hiába hívná fel egy telefonbetyár, hogy "Kovács Manyi épp hitelt igényelt nálunk, valóban ott dolgozik Önöknél?", mert ha azt is mondja a HR-es, hogy "igen, itt dolgozik!", azzal mit érne el a hívó fél? Semmit.
Illetve mint írták, időközben Manyi is jelzi, hogy ilyen megkeresés várható, mert a bank felhívta rá a figyelmét.
Vagy olyan is megtörténhet, hogy a HR azt mondja, felveszi a kapcsolatot a dolgozóval, kér egy telefonszámot, amin visszahívhatja a bankot. Közben a dolgozó megerősíti nekik, hogy igen, kért hitelt, kiadhatók az adatai, és még a bank telefonszáma is ellenőrizhető pár másodperc alatt.
Pár éve kezdődött az a gyakorlat, hogy a bank felhívja az ügyfeleit, és adategyeztetést kér, mielőtt elmondaná, mit is akar. ezek akkor még rejtett számos hívások volta, és nagyon sokaknak nem teszett a dolog. Én nem egyszer mondtam azt, hogy nem adok meg semmit, nem én telefonáltam, én nem akarok semmit. erre azt mondták, keressem fel a számlavezető bankomat. Visszakérdeztem, hogy melyiket. Hát ő azt nem mondhatja meg, amíg nem mondtam meg az adataimat. Ja mondom, akkor sok sikert a továbbiakhoz, majd felkeresem a bankom, ha nekem lesz rá okom.
Aztán egy idő utn ezeket rendes számkijelzős hívásokká tették, amit az ember felismer vagy rá tud keresni neten, és ha látja, hogy tényleg az OTP-e az a szám, akkor legközelebb felveszi. (úgyis újra telefonálnak másnap.)
Nekem nem kellett munkáltatói igazolás, mert ehhez a bankhoz érkezik a bérem.
Visszanézték az elmúlt 3 havi bérem és ott volt, hogy nekem ez a munkáltató utalta, amit meg is adtam. Ebben az esetben is felhívják?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!