Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Októberben fog a feleségem...

Októberben fog a feleségem szülni, nem akarjuk felvenni a babaváró hitelt, miért akar keresztre feszíteni minket mindenki?

Figyelt kérdés

Talán túlzónak tűnik a kérdés, de mindenki második kérdése a babával kapcsolatban hogy mire fogjuk használ a babaváró hitelt, én meg mondom semmire, mert nem vesszük fel. Erre volt már aki lehülyézett, meg hogy az "ingyenpénz", "ingyenhitel" és elkezdik ecsetelni hogyha felvennék ők mire költenék.

A szomszédom is most szült, csak júniusban egyrészt azon van kiakadva hogy ő már nem tudja felvenni, másrészt azt nem érti hogy mi felvehetnénk akkor miért nem vesszük fel.

2019. júl. 8. 11:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
75%
Azért egy családi pótlékot vagy egy adókedvezményt ne hasonlítsunk már egy hitelhez :) Nagyon messze áll egymástól a kettő :)
2019. júl. 8. 15:32
 12/20 anonim ***** válasza:
26%

Igen, van benne valami, hogy át kellene még gondolni, hogy mégis csak érdemes lenne felvenni.

Ha nincs hiteled, amit kiválthatnál vele, ha nem állsz ingatlan vásárlás előtt, ha nincs vállalkozásod, amit fejleszthetnél ezzel a pénzzel, még akkor is tényleg ott van a MÁP+!

2019. júl. 8. 15:54
 13/20 A kérdező kommentje:
úgy tudom az állam csak 5 évig garantálja a kamatot, lehet utána meg sokszorosa lesz a kamat és elmegy a MÁP+ kamata. Sőt fordítok rajta egyet, a MÁP+ is eltűnhet 5 év után.
2019. júl. 8. 17:05
 14/20 anonim ***** válasza:
8%

Hát ezt rosszul tudod.

Nem baj, ha nem kell ingyen pénz az államtól, ne kérd. De tényleg legyél akkor következetes, ne kérj adókedvezményt, családi pótlékot se.

2019. júl. 8. 17:30
 15/20 anonim ***** válasza:

Kétségtelen, hogy elég sok esetben nagy segítséget jelent.

Abban azonban nem vagyok biztos, hogy nagyon sok olyan ifjú házaspár van, akiknek 3 gyerkőc gond nélkül összejön. Meg azért nem annyira stabilak a mostani házasságok sem és nem tudom hogy emiatt jobban összetartanak-e a párok.

Aki azonban megfelel a feltételeknek érdemes lehet vele próbálkozni. Lehet mi is felvennénk csak mi nem terveztünk gyermeket. De a kérdező maga döntse el, erőltetni meg semmit nem érdemes.

2019. júl. 8. 18:42
 16/20 anonim ***** válasza:

"

úgy tudom az állam csak 5 évig garantálja a kamatot, lehet utána meg sokszorosa lesz a kamat és elmegy a MÁP+ kamata. Sőt fordítok rajta egyet, a MÁP+ is eltűnhet 5 év után.

"

Ha nem költöd el a pénzt, akkor BÁRMIKOR visszafizetheted a kölcsönt, ezt hívják végtörlesztésnek.

Tök mindegy, hogy mi lesz 5 év múlva, ha rosszra fordul, akkor visszaadod a pénzt, és az addigi kamatot megnyerted.

De tényleg nem kötelező felvenned a pénzt, ne csinálj ebből problémát.

2019. júl. 8. 19:41
 17/20 anonim ***** válasza:
59%

A babavárónál ha megszületik a gyerek a végig fix 0%. Amiről te beszélsz h 5 évig fix, az a CSOK!

Az írásodból nekem az jön le, hogy a pénzügyekhez nem értesz és te akarsz lenni a különc aki már csak azért sem veszi fel, hátha bedől az összes és akkor hátradőlve mondhassad h ugye h megmondtam....

2019. júl. 8. 21:22
 18/20 anonim ***** válasza:

Hát igen, nekem is ez jött le utolsó.

De mégis mi dőlne be egy államilag garantált konstrukciónál?

2019. júl. 9. 02:09
 19/20 A kérdező kommentje:
ja végülis 29 évesen van egy saját házam, autóm és egy vállalkozásom minden önerőből de én vagyok a pénzügyi analfabéta, kérlek mesélj még...
2019. júl. 9. 12:04
 20/20 anonim ***** válasza:

Vállalkozás az is, ha vaterán adsz el üzletszerűen dolgokat, meg autó a Trabant is, de ezektől függetlenül még nem biztos hogy értesz a pénzügyi dolgokhoz.

Felőlem 3 vállalkozásod is lehet, továbbra is tartom, hogy az írásod alapján nem nagyon vágod a dolgokat.

2019. júl. 9. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!