Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Szülésbeindítás miatt lemaradt...

Szülésbeindítás miatt lemaradtam a babaváró hitelről. Lehet fellebezni vagy jogi útra terelni a dolgokat?

Figyelt kérdés

Sajnos az orvosom június 23-án szabadságra ment, és átkerültem egy másik doktorhoz. Hétfőn megvizsgált, és közölte hogy 1 ujjnyira ki vagyok tágulva, mikor szeretnék szülni, mert már most be tudná indítani. Én mondtam, hogy ha nincs semmi baja a babának, akkor nem akarom indítani. Jön ha jönni akar...

Utána néztünk ultrahangot: baba rendben, magzatvíz rendben, méhlepény rendben.

Csütörtökön újra megvizsgált, és közölte 2 ujjnyira tág vagyok, nem akarok-e szülni? Mivel még jósló fájásaim sem voltak, mondtam nem. (Ekkor voltam 39. hét 3 napos)

Ezután megvizsgálta a burkot, ami annyira fájt, hogy ordítani tudtam volna. A vizsgálat után egész nap görcsöltem+véreztem, és másnapra megszültem.

Nem akarok anyagiasnak tűnni, de úgy érzem, hogy Semmelweis napok miatt a doktor szándékosan beindította a szülést ezzel a vizsgálattal, hogy utána 3 napra elutazhasson.

Egy csodálatos és egészséges kisfiam született, amiért rendkívül boldog vagyok:) De érzem, hogy ő még maradt volna.

2019. júl. 7. 21:45
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
79%

Bakker, én már nem vagyok érintett a témában, de tegnap azon kaptam magam, hogy megyek az utcán és "kategorizálom" a gyerekeket.

- ez "rendes" gyerek (akit önmagáért szültek, mert szeretnének gyereket)

- ez már CSOK-os gyerek

- ez meg babaváró hiteles gyerek

Ez mennyire gáz már, nem? (nem emlékeztet valakit a Ratkó korszakra?)

Lehet, lehúztok, de vállalom :-)

2019. júl. 8. 07:35
 12/20 anonim ***** válasza:
78%

Kérdező, hogy Neked is válaszoljak, mert az lemaradt:

Valóban úgy van, hogy az életben nem tudnád bebizonyítani, hogy az orvos behatására született meg a gyerek és nem magától - márpedig, ha jogi útra tereled a dolgot, ott a felperesnek (azaz Neked) kell bizonyítani mindent.Ezt hogy fogod bizonyítani?

"de úgy érzem, hogy Semmelweis napok miatt a doktor szándékosan beindította a szülést"

Arról nem beszélve, hogy miért nem az eredeti orvosodat "hibáztatod", aki - nem tudom, fogadott orvos-e vagy sem, de elment szabadságra. Ugyanúgy Őt is "hibáztathatnád" :-)

Még valami: a kormány sokszor hoz ilyen-olyan intézkedést, aztán vagy sikerül megoldani, vagy nem.

Pl. az azonnali átutalást - ami ráadásul nem is kormányszintű intézkedés - pl. elhalasztották, mert nem tudtak időben felkészülni rá.

Ha most ezt is kitolták volna aug. 1-i kezdésre, akkor bepereled a kormányt (nem vagyok kormámnypárti), mert elestél a babaváró hiteltől?

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy 9 hónappal ezelőtt terhes lettél, akkor még szó sem volt ilyenről, "szerencsédre" úgy tűnt, hogy éppen sikerül megcsípni a dolgot, de végül "szerencsétlenségedre" mégsem sikerül.

Lehet, hogy jobb ez így, mert mondjuk nem vesztek egy hatalmas terhet a nyakatokba.

Amúgy hányadik gyerek, első?

2019. júl. 8. 07:44
 13/20 anonim ***** válasza:
74%

Igen, sajnos nyáron az indítás egy jellemző eljárás a szülészetben.

Ha a hitel a legnagyobb bajod ezzel az egésszel, akkor jobb is, hogy nem kaptad meg! Ha a hivatalos ügyekhez annyi közöd van, hogy egy szülésindítást meg akarsz "fellebbezni", akkor még jobb, hogy nem kaptad meg.

(Komolyan mondom, nem lehet ezzel az országgal jót tenni. Kitalálnak valamit, aminek örülni lehetne, erre mindenki begolyózik tőle...)

2019. júl. 8. 09:27
 14/20 anonim ***** válasza:
70%
2 ujjnyira voltál tágulva, utolsó héten.. nem tudom hogy az orvos mennyit segített ezzel rá, de ez már a legtőbb nőnél rég szülést jelent, fix hogy az a baba már nem lett volna bent sokáig. És pontosan tudtad hogy lehet hogy még júniusban megszületik, elég csúnya dolog hogy a születése a pénzről szól. Hogy nézel majd a szemébe ha megtudja ezen pörögtél babázás helyett?
2019. júl. 8. 12:39
 15/20 anonim ***** válasza:
85%

"Lehet fellebezni vagy jogi útra terelni a dolgokat?"

Khmm... Fellebbezni egy meghozott ítélet, megszületett határozat ELLEN szoktak.

Itt nem határozat született, hanem a baba - és Hála Istennek, egészségesen :-)

Szóval mi ellen szeretnél fellebezni?

2019. júl. 8. 13:01
 16/20 anonim ***** válasza:
Tudod, én abszolút támogatom, hogy a nők álljanak ki a sérelmes kórházi bánásmód ellen, szólaljanak fel, ha szülészeti erőszak érte őket, de neked rögtön a pénz szerepel a kérdésben, és csak jóval később említed a fájdalmat meg hogy szerinted még maradt volna a kisfiad. Ne hitelből akard felnevelni.
2019. júl. 8. 13:13
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

Én úgy tudom igényelheted...

"A szerdai kormányrendelet egyértelművé teszi a júliusban született gyerekek utáni támogatás igénylését. E szerint a július 1-je után született gyerekek szülei július 31-éig benyújthatják kérelmüket, és így ezzel egy időben azonnal "felfüggesztődik" a babaváró támogatás kölcsönkénti törlesztése."

2019. júl. 8. 17:07
 18/20 anonim ***** válasza:

17-es, azaz Ifjútitán:

A kérdező világosan leírta, hogy 23-án elment az orvosa szabadságra, hétfőn megvizsgálta a másik orvos, akihez átkerült (ez 24.-e), csütörtökön újra megvizsgálta majd pénzeken megszült, azaz JÚNIUS 28.-án.

Tehát nem, nem jár neki.

2019. júl. 8. 18:27
 19/20 anonim ***** válasza:

Éppenséggel én is pipa lennék, de ha feljelented, valószínűleg nem lesz belőle semmi, babával meg járna a fene bíróságra.

Azzal meg mi van ha valaki anyagias, nyilván mindenki a legjobbat akarja a gyerekének, ez gyakorlatilag ingyen pénz.

Én is fel fogom venni, be fogom fektetni, de nem ezért lettem terhes, nemrég döntöttem így hogy megéri. Augusztus elején szülök, remélem ha elindítjuk meg is kapjuk, mert közben lehet megjön a baba.

A júliusiak is meg vannak őrülve, mindent összevissza mondanak. Eleve ezt a -csak a mostantól születők számítanak - dolgot lehetett volna másképp, a pár évvel idősebb gyerekem már nem számít - dehát ez van.

2019. júl. 9. 17:18
 20/20 anonim ***** válasza:

Még a nyári szülésindításhoz - sajnos tényleg sok orvos ilyenkor nyaral, siet. Nekem programcsászárom lesz, 38+5 naposan akarta megcsinálni.

Erre most mondja hogy előbb megy nyaralni, 38. héten megyek. Most 2 héttel előbb jön ki a gyerek mint kéne.

2019. júl. 9. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!