Mely bankoknál a legmagasabb a napi ATM kp felvételi limit?
Ezt te tudod a bankszámládhoz egyénileg beállítani. Azt nem tudom, van-e maximuma, de nekem a CIBnél egymilliós.
Amúgy maga az ATMek nagy része csak 400ezret tud kiadni egyszerre. Lehet, hogy másik is van, de az UniCreditet tudom, ami ki tud adni 1 milliót egyszerre. De mindenképp olcsóbb, mint a bankfiókban felvenni.
A maximum, egy automatából egyszerre felvehető készpénz az 800 ezer ft, ugyanis meg van határozva, hogy csak 40 db bankjegyet ad ki az automata egyszerre - ez pedig 20 ezreseknél is csak 800 ezer ft.
De vannak olyan bankok is, amelyek ennél alacsonyabb korlátot szabnak, pl. 500 ezreset.
Itt olvashatsz róla bővebben:
Napi limitről van szó, tehát elvileg beleszámít az is, ha végigjárom a város összes ATM-jét, és több automatából veszem fel az általad írt 800ezret.
A napi limitet a user állítja be, amennyire tudom.
No, úgy tűnik, hogy a keresőbe beírva, az első linkre kattintva "ATM limitet vezettek be a bankok" el lehet olvasni az egész cikket, korlátozás nélkül:
Bocsi, nem volt időm több oldalas cikkeket végigbogarászni.
(4.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!