Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hány számjegyből áll az OTP...

Hány számjegyből áll az OTP bankszámlaszám?

Figyelt kérdés
Az OTP-nek csak 2x8 számjegyű a számlaszáma?Mert én a K&H-nál vagyok ott 3x8 szájegy van és nem enged utalni,mert 3-szor 8-at kér.Hogy tudom megoldani?
2010. júl. 9. 09:39
 1/3 anonim ***** válasza:
A 2x8-at írd be az első 2x8-ba, a 3. 8-ast meg tölts fel 8db 0-val. Biztos, hogy így működni fog, többször csináltam már így.
2010. júl. 9. 09:53
 2/3 anonim ***** válasza:
74%

-00000000

Ez a megoldása. :)

Az OTP pedig azért használ 2*8 karaktert, mert ez a gyakorlata. A többi bank jellemzően úgy bontja, hogy:

bankazonosító - ügyfélazonosító - számlaazonosító

Az OTP pedig az utóbbi kettőt összevonta. Mert a "régmúlt" időkben még nem voltak külön számlái az ügyfeleknek, volt egy, azt csókolom. Ha meg valaki mégis kettőt-ötöt akart, akkor nyitottak önállóan annyit.

Ma már egy bankon belül lehet az embernek egy csomó számlája. (Nekem pl. öt van, egy folyószámla, egy megtakarítási, egy bankkártya, egy internetes és egy dombornyomott bankkártyás számla. Ez mind az utolsó nyolc számában tér csak el a többitől.)

2010. júl. 9. 09:55
 3/3 anonim ***** válasza:
Bocsánat, csak hat nullát enged egymás után :) Úgyhogy az a hat nyolc darab legyen!
2010. júl. 9. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!