OTP-ben számlán levő 5-6M-ra milyen néhány hónapos lekötés a legjobb?
MAP+
Ezt vedd meg. Erre fél év után már kapsz kb. 90 ezret!
Aztán minden év végén kb. 200-300 ezret! (Attól függ hány éve van bent!)
". Meg a hosszabbakat is bármikor vissza lehet ám váltani..."
Persze, de ha idő előtt váltod vissza akkor nincs vagy kevés rá a kamat. Jellemzően egy egyéves papírt 3 hónapon belül váltod vissza, nem kapsz rá semmit, holott a kérdező "néhány hónapos lekötés"-t írt, vagy csak én olvasom a kérdést???
A Diszkont kincstárjegyre meg nem kapsz kamatot, hiába 3 hónapos.
Na hozzáértők, ezt is nyugodtan le lehet pontozni,mint az előző jó választ!!!
Köszönöm, itt rendesen látszanak a kamatok (nem értem, az OTP-honlapra miért nem rakják ki) és ezek kedvezőek is.
Viszont 1 évesnél rövidebb időre itt sem lehet kötni.
Az előzöt a 10-esre írtam, a mási koldalt most olvastam.
12: úgy, ahogy írod.
11: Gondolom, a MAP+ (nem értek hozzá):
akkor ha jól értem:
A:
bármikor felbonthatom, és visszakapok ugyanannyit, amennyit befizettem?
B:
ha bennmarad egy fél évig, a kamatot megkapom, és utána is érvényes az "A" pont?
Mert ha igen, akkor ez a legjobb eddig.
itt [link] olvasható:
"a kamatforduló napjától számított öt munkanapon keresztül 100 százalékon, azaz veszteség nélkül visszaváltható az addig elért kamatokkal együtt, de az év bármely más napján is hazavihető 99,75 százalékos árfolyamon."
Azaz 0,25%-ot bukok, ha kiveszem nem kamatfordulókor.
Hmmmmm.....
A map+al jarsz a legjobban.
Az 1ft nevertek azt jelenti, hogy barmennyit vehetsz.
Pmak neverteke 1000ft, ott csak kerek osszeg rakhato be.
A pontod nem igaz bunteto levonas van, ha visszavaltod de kedvezo csak 0.25%.
Vagyis ha beraksz ma 1milliot es holnap kell a penz, akkor 2500 forintot buktal rajta. Ha kb 1 honapig bennhagyod, akkor mar 0-n vagy. 2-3 honap utan van mar valamennyi kamat is. Nem sok, de mashol se adnak tobb kamatot.
Tehat ha tobb, mint 1 honapra akarsz penz lekotni, akkor ezzel erdemes.
19: ez jó volna, és ez nem ugyanaz, amit a 18-as Hsz.emben kiérteni véltem a szövegből (bár az nem tudom, mennyire hivatalos szöveg, egy cikk.)
Szóval ezt honnan olvastad ki, megjelölnéd a forrást, kérlek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!