Ütközik e valamilyen szabályba az, ha a telefonkönyvben megjelenített számomon üzleti céllal kapcsolatban megkeresnek?
" a telefonkönyvben megjelenített számomon...
a számom név alapján ki lehet kérni a tudakozó adatbázisból"
Nos, mindkét általad felsorolt tény arra utal, hogy BÁRKI, bármikor, bármivel felhívhat.
Ha nem szeretnéd, akkor titkosíttasd a számodat - ennyi.
Amúgy ez az adatkezelési baromság már-már az Őrületbe kezd átcsapni: rendszeresen járok kontrollra egy kórházba, MINDEN EGYES ALKALOMMAL ki kell töltenem egy 3 oldalas (!!) nyilatkozatot (eddig csak 2 oldal volt) - de minden betegnek - hogy ebbe meg abba beleegyezem.
Az meg senkit nem zavar, hogy a postán (meg a futároknál) százával, ezrével látható az MPL csomagokon a név, a cím és a telefonszám :D
Kedves első. Örülök, hogy ilyen felfogású emberek is léteznek, de köszönöm szépen, én nem szeretnék a saját negatív levembe főni éveket és megadom a tiszteletet annak is, aki telefonon keresztül megkeres, legyen az bármilyen üzletkötő. Ráadásul úgy látom a kérdést sem sikerült teljesen értelmezni.
A többieknek pedig köszönöm szépen a válaszokat, de konkrét sajnos nem jött, így valahol mindenképp utána kell néznem ennek. Az hogy nyilvános a számom az rendben van, a számot beirva kiadja a rendszer, hogy ki vagyok. Ha nem hívok ilyen embert, akkor ez a keresési lehetősége nincs meg. A második, ha pontos név alapján keres. Így viszont esélytelen, hogy egy adott városra tudjon sózni hitelt, ez is ki van zárva. Harmadik a pontos cím. Na, de pontos cím alapján hónapokba telik egy konkrét adatbázist összeállítani. Az egyetlen megoldás az, ha a tudakozótól kéri ki az adatokat, természetesen legálisan ( bár nem tudom pl mint magánember ezt én is megtehetném?) és ott egy irányítószámok alapján fél órán belül megkapja a tökéletes adatbázist.
Ez így szintén rendben van, de az adatokkal kapcsolatos szigorítás miatt szerintem fixen nem tehetnék meg és ez erdekel, hogy mibe sz...ik bele a hívó vagy a tudakozó, aki kiadja ezeket az adatokat.
"Ütközik e valamilyen szabályba az, ha a telefonkönyvben megjelenített számomon üzleti céllal kapcsolatban megkeresnek?"
Akkor, hogy konkrét választ kapj a kérdésedre - mert szerinted még nem kaptál: nem, nem ütközik.
Azzal, hogy nincs titkosítva a számod, megadod az engedélyt arra, hogy bárki bármivel felhívhat.
Akár én is azzal, hogy megkérdezzem, mennyi az idő? :D
De ez a 22-es csapdája. Ők megadják a lehetőséget, hogy nem használHATják fel az adataidat, de miután nem titkosíttattad, így felhasználhatják. Az más kérdés, hogy lehet, nem a telefonkönyvből keresték ki a számodat, nevesebb bank, hiteles nem hiszem, hogy így keresne ügyfeleket.
ezt javaslom:
A közepén a lényeg, de az eleje is fontos:
Rendkívül fontos, hogy amennyiben például telefonbeszélgetés keretén belül jelezzük, hogy kérjük a Robinson-listára történő felvételünket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!