Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hol nyissak lakossági bankszám...

Hol nyissak lakossági bankszámlát?

Figyelt kérdés

A mostani számlám az OTP-nél van. Összességében elégedett vagyok velük. A netbankjuk és az appjuk nekem bejön. Nagyon örülök az Apple Pay-nek is. A személyes ügyfélkiszolgálásuk kritikán aluli, de az elmúlt 3 évben talán két alkalommal kellett bemennem, úgyhogy ez engem annyira nem érdekel.

A lényeg, hogy szükségem lesz egy második bankszámlára. Nézegettem az ajánlatokat, de egyik bankról sem igazán találtam valós véleményeket.

Melyik bankot ajánljátok? Ti melyiknél vagytok? Az ár annyira nem érdekel, csak jó legyen.

Takarék, CIB és Raiffeisen nem jöhet szóba.

2019. máj. 27. 16:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
60%

Csak lakossági számlában gondolkozol?

Pénzforgalmit is tudsz nyitni egyéni vállalkozóként. Tehát szélesebb a kör ami közül válogathatsz.

És ha később áfakörös leszel, akkor sem kell új számlát nyitnod emiatt, új számlaszámmal.

2019. máj. 28. 08:37
 12/20 anonim ***** válasza:

"Ja es hogy miert jon be: jo netbank, mindent el tudtam intezni benne, normalisan lehet belepni, nem token meg java meg ilyesmi"

Ha nem hasznalod gyakran, illetve meg nem hasznaltal kezreallo netbankot, akkor kijelentheted, hogy "jo". De peldaul a token a te biztonsagodat szolgalja, nem azert talaltak ki a nagyobb bankok, hogy teged szivassanak.

"legjobb kamatok a betetekre"

A megtakaritasait az ember nem bankszamlan tartja, kis osszegnel meg az 1%-os kulonbseg nem relevans.

"mobilos fizetes"

...ami nem valtja ki a kartyat mindenhol, muszaj magaddal vinned a kartyat ha nem akarsz szivni.

"jo arfolyamon valtja az eurot"

TW/Revolut meg jobb arfolyamon valtja, ha gyakran kell, akkor ezeknel kell fiokot nyitni.

2019. máj. 28. 09:52
 13/20 A kérdező kommentje:
#11: Csak lakossági. Katás leszek, a havi 1 millió forintba beleférek. Áfakörös nem leszek, ha már nem férnék bele a havi 1 millióba, mindenképp Kft-t alapítok, ami egyébként hosszabb távon célom is.
2019. máj. 28. 16:39
 14/20 anonim ***** válasza:

A Sberbanknak van elég jó ajánlata, a Fair bankszámla.

Erstenek volt egy szinte totál ingyenes, de az már nem nyitható.

Négy bankot is kilőttél, így én csak a Sberbankot ismerem ahol van jó ajánlat.

Mintha az MKB-nál is lenne valami nagyon kedvező, ha bizonyos feltételek teljesülnek. Keress rá, én nem ismerem!

2019. máj. 29. 09:54
 15/20 anonim ***** válasza:
25%

"Ha nem hasznalod gyakran, illetve meg nem hasznaltal kezreallo netbankot"

De hasznaltam mar nagyobb banket is, ott is mindent el tudtam intezni. Viszont minden szarra lehuztak pluszban.

"a token a te biztonsagodat szolgalja, nem azert talaltak ki a nagyobb bankok, hogy teged szivassanak"

Ahhoz, hogy megnezzem az egyenlegem teljesen feleslegesek a plusz korok. Olyan muveletnel ami lenyeges meg itt is kell egy masodik faktoros azonositas.

"A megtakaritasait az ember nem bankszamlan tartja, kis osszegnel meg az 1%-os kulonbseg nem relevans."

De relevans a nemzeti kotveny reszleteket varva 8 milliat le akarsz kotni 3 honapra amig jonnek a reszletek az 40 ezret kamatozik a Granitnal amit buksz egy masik banknal ahol nincs kamat.

"...ami nem valtja ki a kartyat mindenhol, muszaj magaddal vinned a kartyat ha nem akarsz szivni"

Kivaltja mindenhol ahol az emberek 99%-a vasarol, tehat nekem 100%-ban kivaltja.

"TW/Revolut meg jobb arfolyamon valtja, ha gyakran kell, akkor ezeknel kell fiokot nyitni."

Ja majd kulfoldre postazom a dokumentumaimat, minden jott ment cegnek, nem kosz. Plusz ad-e ez egyedi nevre szolo szamlaszamot, cegest? Magyart biztos nem ad. Ha eurost adna akkor se zsonglorkodnek 2 szamlaszammal az ugyfeleket osszezavarva.

2019. máj. 29. 13:08
 16/20 anonim ***** válasza:
62%
Bocs, de ha intenziven bankolsz, Granit nem egy megbizhato partner. Irhatom, hogy ez meg ez problemas, erre te, hogy az teged nem zavar. Megegyszer: ha az ar a legfontosabb, akkor Granit lehet alternativa. Ha nem fontos, akkor viszont teljesen felejtos. Nem eri meg sporolni par ezrest, ha egy benazasuk miatt megszerzed az elso osz hajszalaidat. :)
2019. máj. 29. 13:20
 17/20 A kérdező kommentje:

#14: Orosz hátterű, így nem jöhet szóba. Nekem nem is annyira az ajánlat, hanem inkább a nyújtott szolgáltatás a lényeg. Ha jó a netbank, jó az ügyfélkiszolgálás, akkor nem érdekel ha drága. Az OTP sem a legolcsóbb, de mivel összességében jó szolgáltatást nyújt, hajlandó vagyok kifizetni magasabb éves díjat is.

#16: Akkor mégis kilőve a Gránit.

2019. máj. 29. 14:32
 18/20 anonim ***** válasza:

# 14/17 írója vagyok.

Orosz háttér miatt kizárod?

Akkor azt hiszem itt vége is van az értelmes beszéd lehetőségének.

Azért mert nem felel meg bizonyos politikai körök ideológiai elvárásainak, az orosz tulajdonlás, elvetni egy bankot, a pénzügyi tudatlanság és kultúra példája.

Ami mondjuk amúgy is elég erős Magyarországon.

Akkor gondolom az MKB sem felel meg neked, mert az pedig magyar tulajdonú. A Takarékot sem véletlenül zártad ki.

Az osztrákoknak és olaszoknak sem vagy nagy barátja látom.

Azt nem írtad le, hogy mi az a jelentős különbség a szolgáltatásban amit nem minden bank nyújt, de te elvárod.

Te már megfogalmaztad magadnak?

2019. máj. 30. 21:57
 19/20 A kérdező kommentje:

"Orosz háttér miatt kizárod?" - Igen, ki. De ez csak egy ok a sok közül. Szerintem fontos, hogy egy pénzügyi szolgáltató adjon az arculatára is, ne egy elavult logója, weboldala legyen. Nálam egy cég, ha nincs normális arculata / weboldala, el is ásta magát. Ha erre az egyszerű dologra nem ad, mi a garancia, hogy a szolgáltatására ad?

"Azért mert nem felel meg bizonyos politikai körök ideológiai elvárásainak, az orosz tulajdonlás, elvetni egy bankot, a pénzügyi tudatlanság és kultúra példája." - Véleményem szerint nem érdemes a szélsőséges politikai nézetű országokban (és az onnan származó szolgáltatásokban) megbízni.

"Akkor gondolom az MKB sem felel meg neked, mert az pedig magyar tulajdonú." - Miért ne felelne meg? Ha van velük tapasztalatod (vagy valaki másnak) és az pozitív, megnézem az ajánlatukat. Éppen ezért tettem fel a kérdést, hogy halljak pozitív és negatív tapasztalatokat.

"Az osztrákoknak és olaszoknak sem vagy nagy barátja látom." - Nincs velük semmi bajom. Két EU tagállam, minimális kockázat. Amiket kizártam, a szolgáltatás minősége miatt zártam ki.

"Te már megfogalmaztad magadnak?" - Igen.

-Jó netbank, mobil app.

-Mastercard dombornyomott kártya

-Normális telefonos ügyfélszolgálat. (a személyes annyira nem érdekel)

-Modern ügyintézés.

-Szolgáltató, mely ad a tartalomra és a külcsínre is.

2019. máj. 31. 20:56
 20/20 anonim ***** válasza:

Ezeket pont a granit tudja.

"intenziven bankolsz, Granit nem egy megbizhato partner"

Erdekes 5+ ev alatt 1 problemam nem volt vele, elotte meg egy nagyobb banknal voltak gondok ugyanolyan intenzitassal bankolva.

2019. jún. 12. 00:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!