Milyen eljárásban részesülök, ha talált bankkártyával fizetek?
Találtam egy bankkártyát, amit lejártnak véltem. Látni akartam egy hibaüzenetet a bank részéről lejárt bankkártyára vonatkozóan ezért használtam egy terminálnál a paypass funkciót. Kiderült hogy nem járt le, sikertesen lefutott a tranzakció, majd azt remélve, hogy a taulajdonos végre letiltotta, újra használtam, de akkor se tiltotta le és ez így folytatódott napokig. Végül letiltotta.
Holnap be kell mennem a rendőrkapitányságra. Mi a legrosszab ami történhet? Mire számítsak, valakinek van tapasztalata, esetleg ügyvéd?
"majd azt remélve, hogy a taulajdonos végre letiltotta, újra használtam"
Mindjárt kiderül, hogy a tulajdonos a legfőbb hibás mert tökölt a letiltással, és te csak folyamatosan drukkoltál, hogy tiltsa már le, mint egy focimeccsen, és te amúgy olyan ártatlan vagy, mint a ma született bárány, és amúgy is te drukkoltál neki, te nem lehetsz tolvaj...
És a kapitányságon ne azzal a dumával indíts, hogy lejártnak vélted, mert elég rendesen rá van írva egy bankkártyára a lejárat napja. Meg az is rá van írva, hogy ha találsz egy ilyet, vidd vissza a bankba!
Ne számíts sok jóra és megértésre...
És máskor ne nyúkálj olyan dolgokhoz, ami nem a tied. Hagyd békén őket, ugyanígy bajod lesz belőle.
ez kérlek hivatalos nyelven szólva, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás.
kárösszeg nem jelentős, 3 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.
hangsúly a feltételes módon, valszeg közérdekű munka, esetleg pénzbírság lesz a vége.
"..és ez így folytatódott napokig"
:D :D :D
Mint a székely viccben:
"- Hát bíró úr, én ettem az árokparton, éppen vágom a szalonnát a bicskával, mikor gyün a román, megbotlott és beléesett a bicskába! Aztán még nyolcszor! "
Trollokból sosincs elég.
Több milló forintos kárra vonatkozik, amin viháncolsz.
Pénzbírság legvalószínűbb.
És igen, látni akartam egy erre vonatkozó hibaüzenetet. Nyilván fsz vagyok, és elrontottam, megfizetek a kivancsisagomert.
Kérdés, hogy mekkora összeggel. Érdemi kommenteket előre is köszönöm.
“(5) Az (1)-(4) bekezdés szerint büntetendő, aki hamis, hamisított vagy jogosulatlanul megszerzett elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával vagy az ilyen eszközzel történő fizetés elfogadásával okoz kárt.”
Jól írták, hogy 3 évig terjedő, ahogyan az első bekezdésben is áll. Mivel megkárosítottad a tulajdonost, ha 10 ezer forinttal, akkoris érvényes, mivel visszaéltél az ő adataival. És senki, senki nem fogja neked elhinni ezt a hülye dumát, hogy jaj csak kíváncsi voltam. Ugyanazt írja ki a terminál ilyenkor mint amikor nincs rajta pénz, vagyis hogy sikertelen tranzakció. De ennek simán utána tudtál volna nézni, ha annyira érdekelt volna a dolog. De azért kíváncsi lennék, hogy hány napig “próbálgattad” és mennyi pénzt loptál így el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!