Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mik a feltételei annak, ha...

Mik a feltételei annak, ha lakáshitelt szeretnénk felvenni ketten, párommal?

Figyelt kérdés

Én szakmunkás minimálbérre vagyok bejelentve, persze annál jóval többet keresek, de mint tudjuk nem szeretik magasabb összeggel bejelenteni a dolgozókat. 5 éves munkaviszonyom van. Párom egyéni vállalkozó. Maximum 8 milliót szeretnénk felvenni, amit ketten fizetnénk vissza, illetve akár kettőnk nevén is lenne a hitel, vagy egyikünk csak kezes lenne.

Melyik banknál érdemes keresgélni, illetve mekkora esélyünk van arra, hogy ekkora összeget kapjunk?

2019. máj. 1. 12:45
 1/2 anonim ***** válasza:

Először is mennyibe kerülne a lakás/ház és van-e hozzá kb. 30 % önerőtök?

Pontosítok: a bank az ingatlan max 80 %-ig ad hitelt, a többivel nektek kell rendelkeznetek, pl. ha egy 10 milliós házat szeretnétek megvenni, akkor legalább 2,5-3 millió ft önerővel kellene rendelkeznetek. Ez megvan? Ha igen, akkor utána beszélhetünk a további feltételekről (milyen vállalkozó, stb)

2019. máj. 1. 12:55
 2/2 anonim ***** válasza:
Én pár éve vettem fel nagyobb hitelt. Nekem az a tapasztalatom, hogy a bankoknak sokszor eléggé eltérő elvárásai vannak. Persze vannak egyértelmű dolgok, mint az előző által írt önerő is, ami minden bank esetén jelen van. De sok tényező van, ami igazán csak akkor derül ki, ha az adott banknál tájékozódtok. Szóval szerintem az a legbölcsebb, ha személyesen felkerestek néhány bankot és meghallgatjátok, hogy mit mondanak a kondíciótokra.
2019. máj. 1. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!