Munkabér letiltás csökkentést ezzel a módszerrel meglehet oldani?
Szerinted okozhat neki gondot, hogy feketén fizeti a béred egy részét?
Á, dehogy...
Szóval a munkavállaló "szürke" foglalkoztatásra akarja rávenni a munkaadót - akinek igenis, lehet belőle baja, nagyon durván megbüntehetik, ha lebukik - majd ehhez még "fedezetelvonás" is társul, egyre szebb.
Amúgy az igencsak érdekelne, hogy hogy lehet 110 ezres törlesztőd, ha csak 160 ezret kapsz kézhez?
Meg hogy mégis mit vettél abból a pénzből, mert ez nem csekély törlesztő? Ha lakást, akkor hiába nincs a neveden, a feleséggel (ha így gondoltad a családot) vagyonközösségben vagytok (esetleg adóstárs) és bizony vihetik a házat.
Semmiképpen nem javaslom az általad vázolt megoldást - sumákolás, mások törvénytelenségbe hajszolása helyett (amúgy emiatt akár ki is rúghatnak a munkahelyedről, hogy ilyenre akarod rávenni őket, mert ez többek között adócsalás a munkahely részéről) - szóval ehelyett inkább azt javaslom: menj be a bankba, próbálj meg alacsonyabb törlesztőt kialkudni, vagy adósságrendező hitelt felvenni. Sokkal tisztességessebb út és legalább nyugodtan alszotok, nem kell örökös rettegésben élni, hogy mikor jönnek a végrehajtók?
Kössz, 8-as, úgy látszik, még mindig az adócsalók országa vagyunk, azért lettem lepontozva :-(
Ha írok egy olyan javaslatot, ahol a kecske is jóllakik, meg a káposzta is megmarad, akkor az nem jó: pedig így a tartozás is csökkenne (ha lassabban is), meg a házat se vinnék el a végrehajtók, a kérdező is nyugodtan alhatna. Már nem is izgatom magam emiatt - itt legalább tudom, miért húztak le.
Jaj azért ne csináljunk úgy mintha a munkáltatók mindig tisztességesen bejelentenék az alkalmazottakat.
Össze se tudom számolni hány emberről tudom, hogy feketén dolgozik esetleg szürkén. Ezt pedig legtöbbször nem a munkavállaló kéri így, nekik általában csak jó lenne egy rendesen bejelentett állás. A munkaadó viszont már eleve úgy veszi fel, hogy minimálbér és még valamennyi zsebbe.
Persze félreértés ne essék, nem támogatom ezt én sem. Viszont a válaszolók szinte ledöbbentek, hogy “Úristen ez adócsalás és ebbe még a munkaadót is belerángatnád”. Mintha ez eddig egy nemlétező jelenség lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!