Lehetséges, hogy a diákhitelre férfiak is kaphatnak valamikor kedvezményt? Inkább a szememet műttessem meg?
Van diákhitel tartozásom.
1.300.000 Ft
ELterveztem, hogy év végére a nagy részét kifizetem.
Most van 400.000 Ft om, ami ilyen célra van.
Viszont anyám azt mondta, hogy ne legyek hülye befizetni, mert mire én azt letörleszteném akkor lehet elengednék a férfiaknak is.
Ezzel gondolom ilyen mint régen volt deviza csapdába nem kerülhetnék. Hanem a jelenlegi 1,3 helyett 1,4 - 1,5 öt fizethetek vissza elosztva...
Na most a másik kérdés.
Meg akarom műttetni a szememet. A kontaktlencse napi lencse 460 Ft egy napra. Van amikor ritkán hordom. De akkor kényelmetlenül érzem magam, az erős szemüvegben.
Szóval ezt mindképpen meg akarom csináltatni.
Ez 500-600 ezer forintba fájna. De akkor esélytelen a hitel törlesztése.
Hosszú távon tudnék rajta spórolni, mert ugye ez egyszer 500-600, én meg éves szinten olyan 90 ezer körül költök lencsére, szemüvegre stb.
Plusz még ha azt nézzük egészségpénztár is jön rá.
Arra, hogy elengedik ne építs. Tudtommal nőknek is csak akkor engedik el ha szépen leszülnek 3 gyereket.
Én a körülmények alapján döntenék. Mennyit keresel, lakhatásod, kiadások, mennyit tudsz félrerakni stb.
Készíts költségvetéseket és az alapján dönts. Vannak olyan körülmények ami mellett bevállalnám a műtétet.
Egyszerű a dolog. Számold ki melyikkel jársz jobban. De arra ne alapozz, hogy bármit is elengednek neked.
Egyébként a szemműtét olcsóbb 500-600 ezernél. Nekem is gyógyszerekkel és utazással max 400 volt. Pedig nem is a legolcsóbbat választottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!