Mibe fektessem be 150ezer forintomat, hogy kamatozzon?
A Raiffeisen banknal erdeklodj, szerintem nagyon jo bank.
Letutod ugy kotni, hogy barmikor hozzanyulj, havonta automatikusan kamatozik, de nem kell lekotnod hosszabb idore.
Folyamatosan ismetlodo lekotes igy hivjak, ez nemcsak a Raiffeisennel letezik, mindegyik bankban van ilyen!
Épp tegnap tájékozódtam én is ez ügyben, és pl. a pénzpiaci alapokat (befektetési jegy) ajánlják.
Valóban jó megoldás az ismétlődő folyamatos lekötés is, de a most reklámozott akciós, rövid lejáratú betétekkel vigyázni kell, mert a jelenleg hirdetett magas kamat a futamidő lejárta után akár a felére is csökkenhet.
A mi félretett pénzünk is pénz piaci alapban van. Az a jó benne,hogy bármikor hozzá nyúlhatsz és a többi tovább kamatozik. A folyamatosan ismétlődő betétekkel az is a baj, hogy pl lekötöd most 3 hónapra és ismétlődik, lekötés közben nem tudod megbontani.
Egyik lekötésnél se feledkezz meg a kamatadóról.
Sokféle lehetőség van, azt figyeld, hogy akármilyen kamatot mondanak, az MINDIG 1 évre vonatkozik, tehát ha valamire reklámoznak mondjuk 8-10%-os kamatot, az 1 évre vonatkozóan annyi, és ha nem 1 évre szól a lekötés, akkor kiszámolod a kamatot 1 évre, utána elosztod 12-vel, hogy megkapd az 1 havi kamatot, és beszorzod annyival, amilyen időszakra vonatkozik a lekötés.
Az előző valamelyik válaszoló írta, hogy felére csökkenhet a kamat, hát igen, ha ezt nem veszed figyelembe, hogy mindig 1 évre vonatkoztatják a kamatot, akkor becsapottnak érezheted magad, de ők attól még nem hazudtak, csak te nem figyeltél :-)
Most az EUR nagyon magas, nehogy most vegyél...
Mindenesetre én már körberöhögöm azt az éves 13%-ot, ami abban a nyuszómuszós reklámban van.
;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!