Kaptam egy vadonatúj piros 500 Ft-ost. Egy hajtás sincs rajta. Mi arról a véleményetek, hogy elrakni s pár év múlva mikor már ritka lesz a vadonat uj, eladni gyűjtőknek 1000 Ft-ért? Van benne fantázia? Ha igen, ez legális?
Figyelt kérdés
2019. ápr. 17. 00:46
1/8 anonim válasza:
Legálisnak legális de baromság mert folyamatosan fognak újakat kibocsájtani tehát nem lesz soha értéke egy UNC 500-asnak. Esetleg Ebayen lehetne eladni de ott sincs olyan balek aki dupla árat fizessen.
2/8 anonim válasza:
Maga a címlet sosem lesz ritka. Egyes kibocsátások, azaz betűjelzések lehetnek ritkábbak és utólag felértékelődhetnek, de ehhez több idő és nagy szerencse is kell. Erre spekulálva nem éri meg eltenni.
3/8 A kérdező kommentje:
nem cimlet ritkaságára gondolok hanem a sértetlensége ritkaságára.
2019. ápr. 17. 07:28
4/8 anonim válasza:
Folyamatosan nyomnak új bankókat, automata rendszeresen újat is ad.
6/8 anonim válasza:
Szerintem aki gyűjti az ilyeneket, az már most eltett belőle pár vadiújat, és majd pár év múlva előveszi nézegetni, nem fog érte dupla árat fizetni.
7/8 anonim válasza:
Szerintem tedd el. Mindenre akad egy vevő :)
8/8 anonim válasza:
Van benne ráció, de inkább hosszabb távon, mondjuk amikor a mostani bankjegyet kivonják a forgalomból, akkor már érdekesség egy szép állapotú a régi motívumokkal. Alapvetően annyi a kérdés, hogy megér-e neked annyit a tárolása és a későbbi utánajárás, hogy belevágj. Meggazdagodni nem ebből fogsz: ha 10 év múlva eladod annyiért, mint amennyit most mondjuk 2000 forint ér, vagy ráhagyod a gyerekedre, aki 50 év múlva eladja akkora összegért, mint most 10-20 ezer forint, akkor megéri? Neked kell dönteni de végülis mivel kis összeg, miért ne, lassan egy fagyizással elmegy ennyi... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!