Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Nem vagyok szerződésben az...

Nem vagyok szerződésben az értékbecslővel, miért én fizetek neki?

Figyelt kérdés

Leszögezném, hogy fizetni fogok, mert különben nem kapok hitelt, csak nem értem.

Most veszek egy ingatlant, és mondta a bank, hogy jön majd az értékbecslő, amit én fizetek. Okés.

Csakhogy! Az értékbecslő nem velem van szerződésben, hanem a bankkal. Nem én válaszom, nem az én érdekemet szolgálja. Sőt, mi több, az értékbecslésről készült dokumentumot meg sem mutatja.

Mégis nekem kell utalnom egy Noname Bt számlaszámlájára egy X összeget. Mi alapján? Hol a szerződés? Egyáltalán milyen számlaszám ez? A bank nem értesitett, hogy ez a számlaszám rendben van, csak jött egy email egy ismeretlentől egy gipszjakab@nonamebt.hu-tól, hogy utaljak X összeget, ha szeretném, hogy az értékbecslő átadja az értékbecslő dokumentumot az Erste banknak.

Hol van a teljesitési igazolás? Mi a garancia, hogy elvégezte a munkáját? Egy darab fecnit nem kapok tőle.

Ennek szerintem úgy kéne kinéznie, hogy mivel a bankkal áll szerződésben az értékbecslő, ezért a bank fizeti, amit majd ráterhelnek a számlámra, a hitelfolyósítás mellett ezt is kifizetem.

Mit gondoltok róla?

2019. ápr. 16. 13:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Kötelező a hitelhez értékbecslést beadnod. Ezt neked kell fizetned, a bank pedig megrendeli helyetted, közös megeggyezéssel. Ennyi a lényege. A bank biztonsági okokból nyilván olyan értékbecslőt küld akivel ő szerződésben áll, azért hogy át ne baccanak benneteket.
2019. ápr. 17. 10:20
 12/15 A kérdező kommentje:
Ez azért nem igy van szerintem, mert én nem nézhetem meg az értékbecslésről készült dokumentumot. Ha én rendelném meg, akkor én is betekinthetnék a dokumentumba. Hiszen a pénzemért cserébe kapok egy dokumentumot. Milyen teljesités az, ami egy dokumentum, de nem nézhetek bele?!
2019. ápr. 17. 12:45
 13/15 anonim ***** válasza:
Ezt ki mondta hogy nem nézheted meg? Kérhetsz belőle egy példányt. Sőt jár belőle neked, ugyan úgy mint a kölcsön-és jelzálogszerződésből, közjegyzői okiratból.
2019. ápr. 17. 14:22
 14/15 anonim ***** válasza:
Te az a kérdező vagy aki heti egyszer azon szokott itt hőbörögni hogy a bankok nem adnak neki lakáshitelt, pedig muszáj adni a bankoknak a hitelt annak aki kéri?
2019. ápr. 17. 19:20
 15/15 anonim ***** válasza:
Miért ne nézhetnél bele? Ezt ki mondta? Én már szemlekor megkérdeztem, hogy milyen értékkel számoljak a hitelnél. Megmondta, hogy kb mire gondol. Mondtam, hogy nekünk nagyjából mennyi kellene. Odaadta a számlát, en meg a mail cimem, ahová küldheti az értékbecslést. Két hitelt (lakáshitel, szabadfelhasználású) vettem fel az erstenel, sose volt ebből gond. Mai napig megvannak az értékebecslesek. Teljesen korrekt értékbecslést adtak mindkétszer. Elsőnél valamivel nagyobb értéket állapítottak meg mint a vételár. Másodszor pedig felújítás után szerintem realis erteket.
2019. ápr. 18. 00:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!