Nem vagyok szerződésben az értékbecslővel, miért én fizetek neki?
Leszögezném, hogy fizetni fogok, mert különben nem kapok hitelt, csak nem értem.
Most veszek egy ingatlant, és mondta a bank, hogy jön majd az értékbecslő, amit én fizetek. Okés.
Csakhogy! Az értékbecslő nem velem van szerződésben, hanem a bankkal. Nem én válaszom, nem az én érdekemet szolgálja. Sőt, mi több, az értékbecslésről készült dokumentumot meg sem mutatja.
Mégis nekem kell utalnom egy Noname Bt számlaszámlájára egy X összeget. Mi alapján? Hol a szerződés? Egyáltalán milyen számlaszám ez? A bank nem értesitett, hogy ez a számlaszám rendben van, csak jött egy email egy ismeretlentől egy gipszjakab@nonamebt.hu-tól, hogy utaljak X összeget, ha szeretném, hogy az értékbecslő átadja az értékbecslő dokumentumot az Erste banknak.
Hol van a teljesitési igazolás? Mi a garancia, hogy elvégezte a munkáját? Egy darab fecnit nem kapok tőle.
Ennek szerintem úgy kéne kinéznie, hogy mivel a bankkal áll szerződésben az értékbecslő, ezért a bank fizeti, amit majd ráterhelnek a számlámra, a hitelfolyósítás mellett ezt is kifizetem.
Mit gondoltok róla?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!