Hogy hívják azt a kölcsönt, amire barátilag nem kérnek kamatot?
Szeretnék kölcsönkérni 3 évre 1.000.000 Forintot, havi részletfizetéssel visszajuttatván, úgy hogy nem számolunk rá kamatot. Tehát havi kb. 28.ezrével fizetném vissza, akár papíron megállapodva, úgy hogy semennyi kamatot nem számolunk fel. Gondolom sok sok ember van akit nem üt meg egy ilyen megállapodás, sőt sok kis ajándékot, meghívót kapna cserébe, és az érdekelne hogy van e ilyen?
Megvalósítható e?
És mi a neve ennek a fix kamat nélküli kölcsönnek?
Ha kockázat fejében nem jár ellenszolgáltatás azt talán átverésnek lehetne nevezni, aki meg belemegy ebbe az palimadár. A bank sem azért kér kamatot, mert ő a g*ci pénzintézet aki le akarja húzni az embereket, hanem mert
1) a pénz használatának időértéke van (jobban szeretnél most elkölteni 1 millió forintot, mint 3 év múlva), a teljes kamatmutatóból ez kb. 2-4%.
2) a hitelfelvevők x%-a nem fizeti rendesen a részleteit vagyis az időértéken túl rizikós is az ügylet. Ez a kamat a kölcsönösszeg további részének kb. 5-20%-át teheti ki.
Tehát ha te 1 millió forint kamatmentest kölcsönt kapsz valakitől és többé-kevésbé megbízható vagy, akkor nagyjából 250.000 forinttal rövidítetted meg őt még akkor is, ha egyébként tisztességel vissza fogod fizetni a pénzt.
"Gondolom sok sok ember van akit nem üt meg egy ilyen megállapodás"
Rosszul gondolod... Akinek olyan sok pénze van, hogy nem üti meg az 1 millió ft kölcsönadása, az nem fog Neked kamatmentes kölcsönt adni - nem véletlenül lett sok milliója, hanem azért, mert tudja befektetni, forgatni a pénzt.
" sőt sok kis ajándékot, meghívót kapna cserébe"
?????
Hátr tudod, én vállalkozó vagyok, de ez azért nem elég vonzó számomra.
" és az érdekelne hogy van e ilyen?
Megvalósítható e?"
És mi a neve ennek a fix kamat nélküli kölcsönnek?"
Szívességi kölcsön, de szerintem nem megvalósítható.
Ezenkívül egy árva szót nem ejtettél arról, hogy mi a fedezete annak, hogy ha nem tudod megadni a kölcsönt, akkor az illető mégis hozzájut az 1 millió ft-jához.
Arról már nem is beszélek, hogy 3 év múlva az az 1 millió már korántsem fog annyit érni, mint ma vagy akár 3 évvel ezelőtt...
Kamatmentes kölcsönt barátok/rokonok szoktak adni egymásnak, vagy a munkaadó a munkavállalónak.
Vadidegenektől nem életszerű kamatmentes kölcsönt adni vagy kapni.
Állami, haveri támogatás.
Ja, bocs ez nem az.:)
Első válaszoló +1.
A kamatmentes kölcsön közérthetően fogalmazva igazából egy minuszos kamatú kölcsön.
AZ ilyet szivességnek hívják. Azt jelenti, hogy te is tartozni fogsz egy nagyobb vagy több kisebb szivességgel.
Én max. az anyámnak adnék ekkora összeget, pláne 3 évre.
Ami az illet ilyen hosswzú távon , apróban visszafizetve akkor igazán kiegészíthetnéd a 28 ezret 30 ezerre, még így is jóval olcsóbb lenne mint a banki kölcsön
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!