Hitelkártyára, hogy utalhatok vissza pénzt?
45 nap után kap kamatot a hitelkártyámról levett pénz.
Tegyük fel, hogy 100.000 Ft-ot használtam róla. Szeretnék 5.-én meg következő hónap 5.-én ráutalni 50-50.000 Ft-ot. Így benne maradok a 45 napos határidőben.
Hogy tehetem ezt meg? Simán vissza kell utalnom rá a kívánt összeget belföldi átutalással?
Nem szeretném kivárni, hogy hónap végén egy összegben vegyék le a tartozásomat.
Megoldható ez így, vagy mi a pénz visszatöltésének a menete?
"45 nap után kap kamatot a hitelkártyámról levett pénz."
Kihagytál egy fontos szót: "AKÁR 45 nap után...".
A hitelkártya úgy működik (gyakorlatilag az összes), hogy mondjuk áprilisban elköltesz vele 100.000Ft-ot, akkor május első napjaiban megjön az egyenleg, hogy május 15-ig fizesd ki a 100.000Ft-ot különben megy a kamat (a költés napjától). Így jön ki az akár 45 nap, hogy ha április 1-én költesz, azt csak május 15-én kell visszafizetned. Viszont rossz irányban lehet akár 15 nap is, ha április 30-án költesz.
A tartozás kiegyenlítése amúgy egy sima utalás a hitelszámlára, annak a számát megkapod, amikor szerződést kötsz. Az utalást a határidőig bármelyik nap megteheted. De amit írsz, az nem fog működni.
Tehát a bank nem fog levonni a számlámról, ha betartom a határidőt? Nekem kell kiegyenlítenem?
Értem ezalatt, hogy költést követő hónap 15.-éig nem fog semmi történni?
Mondjuk egy áprilisi költést nem fognak május elején automatikusan levonni?
Nem vonják le automatikusan akkor se a teljes tartozást, ha nem fizeted be határidőre.
Van egy minimumösszeg, amit vissza kell fizetni, ez általában a teljes tartozás 5%-a, de minimum 5000 Ft. Tehát 100000 Ft költés esetében pont 5000Ft. Ezt esetleg a folyószámládról a hitelkártyaszámlára átvezethetik, ha megbízást adtál erre a banknak. A maradék 95000-re megy a normál kamat.
Ha ezt az 5000 Ft-ot se fizetnéd be, durva büntetőkamatok jönnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!