SOS! Elrontottam az utalást. Mit évő legyek?
Átutaltam az egyetemnek xx összeget egy kiirt tételre. Na már most, tévedésből (és sajnos némi figyelmetlenségből is) kimaradt az utolsó 6 számjegy (a 6db 0 előtt)...Ettől függetlenül a bank nem fogadta és feldolgozta az utalást..a pénzt azonban nem érkezett meg a gyjtőszámlámra. Immár eltált 3 hét...
Van bármi módja, hogy vissza szerezzem a pénzt? Az egyetemet neveztem meg utaláskor..szóval gondolom ez is számit. Bár fura, hogy engedte a bank az utalást úgy, hogy nem volt teljes a számlaszám. A többi adat stimmelt. Jó, a számlaszám a legfontosabb, de ha kérik a többi adatot, akkor feltételezem annak is meg van az oka.

Az, hogy kit adtál meg, semmit nem számít, nem is nézik.
Azt viszont nem értem, hogy ha 6 számmal kevesebbet adtál meg, akkor hogy fogadta be a bank, mert az kb lehetetlen. A bankszámlaszám formailag helyes kell legyen, erre megvan a megfelelő algoritmus, amivel ellenőrzik.
2*8 vagy 3*8 karakter kell legyen. Tehát ha te 2*8 + 2 számot adtál meg, az biztos nem ment sehova.
Először is nézd meg netbankban vagy számla kivonaton, hogy hova ment a pénz (az még lehet, hogy az utolsó 8 karakter 0 egy számlaszámban, ha ezt nem írod be, nem gond).
Ha volt akkora szerencséd, hogy egy másik létező bankszámlaszámot sikerült megadnod, akkor jelezd a bankodnál, hogy téves utalás történt, majd mondják mi a teendő.
Köszönöm a választ.
Hát igy kell elképzelni: PL:
14332444-72828287- xxxxxxxx-0000000
Szóval az x-ek helyén lévő számok maradtak ki :S
Nem értem igy miért fogadta el a bank, de akkor mindneképp náluk fogok érdeklődni.

Rossz formátumban gondolkodsz. A bankszámlaszám max 3x8 vagyis 12345678-12345678-12345678, de vannak olyan bankok, amik 2*8 karaktert alkalmaznak, ilyenkor a formátum 12345678-12345678-00000000.
Szerintem menj be a bankba személyesen és úgy intézd, de 3 hét után nem tudom, hogy csinálnak-e valamit.

Mi az első 3 karaktere a számlának, ahova utaltál?
Abból a bank kiderül, és akkor meg kell nézni, hogy 2*8 vagy 3*8 karakteres-e, amit használnak.

Tehát akkor erre kellett volna utalni:
1171111-11112222 (-00000000)
De azt írtad, hogy 1171111-00000000?
Így biztos, hogy nem egy létező számlára ment a pénz, szóval ha ki is ment a pénz tőled, és az OTP megkapta az utalást, akkor rögtön vissza kellett volna utalniuk téves számlaszám közleménnyel.
Tehát
17111111-11111111-11111111 (ez az utolsó sor nem lett beirva) . 0000000
Úgy szerepel mint egy teljesitett tétel. A pénz sehol :S Még nem tudtam intézkedni. Először azt hittem az egyetemet kell felkeresnem, a pénzügyi osztályt..mert, hogy ezek szerint megkapták, csak ki tudja hová keveredett..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!