Ha nem tudom a kártyaszámomat csak a bankszámlaszám van meg úgy tudják tiltani a kártyát?
LEtiltani a kártyát.
És ahhoz nem lenne elégséges csak a kártyaszám, hanem első körben azonosítanod kellene magad, hogy jogosult vagy erre. Ehhez vagy telebank, vagy internetbank hozzáférés szükséges (ami nyilván nincs neked, mert ha lenne, akkor nem kérdeznéd itt) Tehát egyetlen opciód, hogy bemész a bankba és ott a személyi+lakcímkártya általi azonosítás alapján letiltatod a kártyádat. De ehhez nem kell tudnod a számát, mert azt ők úgyis látják a profilodban.
Ha esetleg nem világos: be kell menned a bankba, nincs más választásod. És a kártyaszámot nem kell tudnod, anélkül meg tudják csinálni neked.
Az utolsó válaszoló azèrt elèggè mellèlőtt.
Kártyának a tiltása lopás/vesztès/visszaèlès miatt ún. "sürgőssègi" megbìzás, bármikor, 3 szemèlyes adat alapján vègrehjtják. Nem igazán èletszerű, hogy 1-2 kontinenssel arèbb ha ellpoták, vagy az èjszaka közepèb, ha elkezdenek online visszaèlni vele, a kedves ügyfèl majd türelmesen kivárja, amìg eljut egy bankfiókba...
Szóval kártyát tiltani bármikor, mindenfèle azonosìtó nèlkül lehet, nem kell tudni a kártyaszámot sem.
Tudom, csináltam eleget amig banki callcenterben dolgoztam 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!