Harc az OTP ellen. Téves tájékoztatás, önrendelkező levonások. Bíróságnál mennyi az esély?
Figyelt kérdés
2010. május 27.-én visszaadtam a hitelkártyámat, a tartozásomat rendeztem, az OTP-ben azt ígérték, hogy nincs egyéb költség, le van zárva. Egy hónappal később levontak 6880 Ft-ot a folyószámlámról, amiről addig fizettem a kamatokat a hitelkártyára. A díj az éves kártyadíj+kamatok. Visszaadtam a kártyát, megsemmisítették, másnap pedig levonták az éves kártya díját. Ki hibázott? Az ügyintéző, aki félretájékoztatott? Milyen jogon vonják le automatikusan a pénzt a folyószámlámról, ha már megszűnt a szerződés, amivel engedélyt adtam anno? OTP hirdetményből idézem: "a Bank a szerződés felmondása, megszűnése esetén kizárólag a Szerződésnek megfelelően ténylegesen teljesített szolgáltatás arányos ellenértékére jogosult." - ezt úgy értelmezem, hogy mivel a kártya díj az éves kártyahasználat díja, és már nincs kártyám, jogtalanul vonta le az éves díjat és + a kamatokat.2010. jún. 30. 16:38
1/4 anonim válasza:
Irány perelni! Aztán majd írd meg hogy az ügyvéded hány tízezerrel húzott le az első konzultáció során!
2/4 anonim válasza:
Nekem volt 100 ftos tartozásom! 100 FT!! Nem törődtem vele nem foglalkoztam a kártyával rég más kártyára kaptam a fizetést gondoltam úgy is ingyenes a fenntartás így ráérek lemondani. Amikor elkezdték küldeni a fizetési felszólítást sem törődtem vele majd amikor a 100 Ft-ból 8500 lett mert ugye 750 Ft a fizetési felszólítás amit ki kell kézbesíteni 100 ft-os tétel esetén. Mérgemben bementem kifizettem a tartozást majd a számlám felmondtam. Azóta is kapom a havi egyenlegértesítőt 0 ft-ról...!
3/4 anonim válasza:
Sorry a kérdésedre nem válaszoltam ne menj biróságra! Ha nem akarod az összeg 10X-ét fizetni akkor hagyjad fizesd be és válts bankot!
4/4 A kérdező kommentje:
Azóta megoldódott, írtam egy "szép" levelet az OTP-nek, ők pedig visszautalták a pénzt. :)
2012. márc. 13. 19:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!