Hitel felvétel hitelkiváltás + lakás felújításra?
Jelenleg van egy 2.5m Ftos lakáshitelünk, havi 28.500 törlesztővel még 9 év.
A ház értéke 5m Ft jelenleg de teljes felújítás indult meg. Nyílászárók, fűtés, szigetelés és teljes belső felújítás.
Lehetőség van a lakásfelújításra úgy hitelt felvenni hogy meghaladja a ház jelenlegi értékét? ( A tervezett felújításokkal az érték bőven 10m fölé megy).
Kiváltanánk a jelenlegit, hogy csak 1 legyen. Összesen 5m Ft szeretnénk.
Tapasztalatokat? Bankban csak jövő hétre kaptam időpontot megkérdezni.
1.- a hitel felvétele mindig függ a jövedelem nagyságától - mivel erről semmit nem tudunk, így nem lehet pontosan válaszolni.
2.- az biztos, hogy lakáshitelt nem fog adni a bank nagyobb értékre, mint a ház - mivel a jelenlegi értékének max 80 %-áig hitelez.
Ha megfelelően magas a fizetésetek, akkor esetleg szabad felhasználású hitel, azaz személyi kölcsön jöhet szóba - de így hitellel terhelten az sem 100 %, hogy megadják.
Személyi kölcsön ekkora lehetséges.
A bankban maximum beleveszik a szerződésbe hogy 2,5 m ft a másik hitel kiváltására megy majd. És a bank rögtön oda is utalja.
Ha a bank nem ajánlja fel ezt az opciót, kérjetek akkor ti!
Én vállalkozóként NAV által leigazolt - a bank amit levon 170 nettó, férjem 210 nettó alkalmazott.
Én úgy tudtam ha felújításra adják akkor "megelőlegezik" a várt érték alapján. :/
Köszönöm a választ :)
Sajnos az ingatlan elhelyezkedése.. kis falu :) pest mellett hasonló ház 20m + tiszta vicc :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!