Ettől kevesebből számítástechnikai webáruházat indítottam ( 200 ezer Ft ).
Ettől kicsit többől (400 ezer Ft) meg iskolabüfét, mindkettő éves 10 millió feletti bevétellel működik a mai napig.
Őstermelőit ennek töredékéből el lehet indítani, ahogy pl. pályázatíró, projektmenedzsment tevékenységet is, vagy webprogramozást. Ezek is gyorsan és jó megtérülő tevékenységek lehetnek, ha jól csinálod. (melléktevékenységnek megmaradtak nekem is az adószámos magánszemélyt leváltva )
Ettől függetlenül, egyiket sem javaslom megfelelő szakértelem nélkül.
Bak Norbert
Iskola büfét mikor indítottál ekkora pénzből? Nem is a pénz a lényeg, hanem h hogy lehet oda bekerülni, ahol kb mindent a politika és a ki/kinek a kije irányít
Pályázati úton, 2015 októberében. Most is vannak üres büfék, amikre nincs üzemeltető és keresnek,illetve van hogy már ki se írják, csak ha érdeklődik valaki utánuk, - pl. ha visszanézed a fenntartó honlapját és nem tett közzé nyertest, akkor az jó eséllyel eredménytelen volt. Igaz, a jobb helyek foglaltak 1-3-vagy 5 éves határozott idejű szerződéssel.
Nem a politikai elit, hanem a szakképzési centrumok írják ki a pályázatokat. Nekem sem volt kapcsolati tőkém hozzá, csak némiképp innovatív megoldásaim, meg szakértelmem a pályázathoz is meg a vendéglátáshoz is. ez bőven elég volt ahhoz, hogy nyerjek. Igaz utána vádoltak azzal, hogy biztos a kerületi parlamenti képviselő ismerőse vagyok :-) , közben meg a címet alig találtam meg mivel előtte egy évvel költöztünk a környékre.
Viszont ha bekerülsz és lesz x év üzemeltetési tapasztalatod, már a következő pályázatnál is figyelembe veszik, és plusz pontot jelent, ahogy az is ha a szakképzési centrum más iskolájára is pályázol de van élő szerződésed más tagintézménnyel is.
Szeptembertől lett volna lehetőségünk nekünk is mellé másikra, mivel kétszer írtak ki eredménytelenül egy középiskolát a szakképzési centrumnál, igaz csak 200 fő vagy az alatti, de végül más lett megvalósítva az idei évi fejlesztésekben nálam. Talán idén.
Bak Norbert
Jó olvasni, hogy vannak itt üzletemberek és meg is osztják a gondolataikat tapasztalataikat. Gratulálok, és számomra sok ötletet adtál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!