Ez okirat hamisatas?
Nem okirat. Ez jelenléti ív / bizonylat.
Az előre beírás a tervezhetőség miatt kell. A betegség előre nem látható.
Bér korrekció visszamenőleg is alkalmazható. Jó időben tisztázni ezeket. Becsületes munkaerőt jobban becsülik.
Nalunk 6 hétig lehet korrekciót kezelni. Nálatok is meg van szabva, max nem tudsz róla, mennyi ideig lehet ilyet.
Manager, vagy pénzügy segít intézni.
Nem az. Ilyen 5 percenként előfordulhat egy munkáltatónál, ha a dolgozója "túlbuzgó". :)
A jelenléti ív amúgy sem "okirat".
Jelezni az eltérést, hogy visszamenőleg tudják korrigálni a fizetésed.
Nem kapsz táppénzt arra napra, ugyanis a foglalkoztatói igazoláson jelezni kell, melyik volt az utolsó bérrel ellátott napod; és a keresőképtelenség ideje alatt volt-e olyan nap, amire a teljes kereseted megkaptad.
Erre a napra a tp-igény el lesz utasítva.
Üdv, hozzáértő.
Vagy nem lesz elutasítva a táppénz igénye (vagy betegszabadság), hiszen nem dolgozott, tehát a ledolgozott idő után járó bér vált jogosulatlanra, nem a táppénz (betegszabadság) igénye.
Inkább a bért vonják vissza véleményem szerint.
Lehet, hogy Ti igen, de én nem. Ha nem dolgozott azon a napon, mert keresőképtelen volt, akkor nem fizetek neki bért, hanem vagy betegszabadságra jogosult, vagy táppénzre.
Tehát módosítom a számfejtést, és "visszavonom" a kifizetett bért, mert téves.
Ha a foglalkoztatói igazolást úgy töltöttem ki, hogy tudomásul vettem, arra az időszakra is fizettem bért, amire nem lett volna jogosult, akkor két lehetőségem van. Vagy módosítom a foglalkoztatóit, és párhuzamosan visszavonom a bért, vagy hagyom úgy, és arra az időre a
dolgozó táppénz igényét elutasítják.
Ez munkáltatói döntés kérdése csak. Én nem fizetek olyan időszakra bért, amikor nem dolgozott. Más lehet, hogy igen, én nem.
Sajnos bármennyire is megoldható cégen belül az előre bejegyzés és az utólagos is, az EU irathamisítási eljárások tekintetben a jelenléti ív is okirat, valamint a hamisítás lehetősége is kiterjed rá. Jöhetnek a lepontozások, csak más a hétköznapi megoldás és más ha bírósági ügy lesz valamiből. Még a pénzbeli nyereségre szert tevés is felmerülhet benne.
Fontos ilyenkor, hogy mire használják, hogy további és milyen intézkedések alapjául szolgál.
Hangsúlyozom, én is tisztában vagyok a hétköznapok gyakorlati lehetőségeivel e téren. Viszont okirat és kiterjed rá az okirat hamisítás törvényi oldala.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!