Érdemes most felvenni 7 millió Ft lakáshitelt havi 60. 000 Ft-os részletre 20 évre forintalapon, vagy inkább várni kellene a gazdaság stabilizálódására?

Figyelt kérdés
Jelenleg albérletben lakunk. Havi 40.000 Ft-ot így is kiadunk minden hónapban. Arra gondoltunk belevágnánk egy lakáshitelbe, de többen lebeszélnek róla, mondván: meg kell várni, amíg megerősödik a gazdaság és jobb feltételekkel lehet hitelt felvenni.
2010. jún. 28. 20:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
tényleg, elüthettem valamit, bocsánat
2010. jún. 28. 21:43
 12/15 anonim ***** válasza:
Alig több a törlesztőrészlet, mint a bérleti díj, és így lesz mit hagyni a gyerekeidre. Már ha ez szempont. Én mindenképp saját lakásra hajtanék.
2010. jún. 28. 21:49
 13/15 anonim ***** válasza:

Hitelt fölvenni akkor érdemes, ha elég jól be tudod fektetni az igényelt összeget, azaz megoldod, hogy más fizesse helyetted a hitelt

Esetleg olyan helyzetben is értelme lehet, amikor az ember nagyon megvan szorulva és nincs més megoldás, de ebben a helyzetben kerülendő: át kell gondolni, hogy tényleg nincs-e más megoldás, és ha mégis felveszed keressed az útját, hogy tudnád mihamarabb visszafizetni az egészet.

Lakásvásárlásra nem érdemes hitelt felvenni. Sem most, sem amikor megerősödik a gazdaság. Inkább kezdj el utánanézni (de ne itt kérdezősködve), hogy hogy tudnátok azt a pénz, amiből a lakás első részét kifizetnétek minél értelmesebben befektetni.

2010. jún. 29. 00:25
 14/15 anonim válasza:
én ajánlom, minél elöbb..csakis forint alapon..lakáskasszával együtt..akkor biztos nem változik a törlesztés, a lakáskassza meg lejáratkor betörleszt a tőkébe (kamatostul, támogatással együtt).akkor vagy leviszik a törlesztést, vagy lecsökken a futamidő. választhatsz.. a saját jobb mint az albérlet. 20év után a sajátod..albérlet mellett ugysem lehet spórolni...a másik: képzeld el, egyik hónapban megcsúszol. az albérletből kivágnak, a törlesztésnél lehet menni a bankba, ha szólsz semmi gond nincs, csúszol..max 3 hónapot egyszerre..én ajánlom....ha kell bővebb privi...
2010. júl. 1. 06:22
 15/15 anonim ***** válasza:
Mi albérletből mentünk sajátba, hitellel.Sokat filóztunk rajta, de aztán belevágtunk.Jó jó ez a bérlakás, de majd a nyugdíjból is tudom fizetni a bérleti díjat?Másrészt 20 év múlva lejár, és akkor már a fiatal felnőtt gyerekeimet is tudom segíteni ,nem kell fizetnem a lakhatásért.Persze ehhez az kell, hogy a 20 év alatt tud is fizetni.Sztem ha megteheted vágj bele, de okosan és körültekintően!
2010. júl. 1. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!