Lehetséges már meg lévő személyi kölcsön mellé fel venni még egyet?
Nekem van kettő egyszerre, egy kisebb összegű meg egy nagyobb összegű, régebben felvett. Nem feltétlenül vonják egybe.
Persze, nekem is az egybevonást ajánlgatták, csakhogy akkor a lejárati idő is nagyjából újrakezdődött volna. Én meg azt akartam, hogy minél előbb teljen le a korábban felvett nagy összegű visszafizetése, úgyhogy külön kértem az újabbat. Belementek, úgyhogy két külön szerződés van, az egyik törlesztőjét hó közepén vonja le a bank, a másikét meg a végén. Nekem így jobb, mert így a nagy összegűtől már jövőre meg fogok szabadulni, az majdnem 35 ezret visz el havonta. A kis összegű meg kb. 5 ezer, az engem nem zavar túlzottan. Bár lehet, hogy egyúttal azt is visszafizetem már akkor, ne vonogassanak :)
Lehetséges, de csak ha nem vagy benne a KHR rendszerben, illetve 5 évre visszamenőleg sem voltál benne.
Figyelmeztetlek, épp egy adósságcsapdába kerülsz bele.
Inkább kérd meg a bankot, hogy ütemezzétek újra együtt a személyi kölcsönöd törlesztését.
Segíteni fognak, ők is abban érdekeltek, hogy valamennyit tudj fizetni rendszeresen, ne legyen kimaradásod.
A törlesztési időszak megnyúlhat, viszont így elkerülheted az adósságcsapdát, és a kiszolgáltatott helyzetet.
Mondjuk azt elfelejtettétek megkérdezni, hogy mennyi a kérdező fizetése? Ugyanis, ha minimálbér (nettó 91 ezer ft), vagy esetleg közmunkásbér, akkor egyáltalán nem biztos, hogy megadják neki a 2.-ik kölcsönt.
Ha ennél magasabb a bére, akkor van esély rá, ha eddig rendesen fizette.
#5, nem tudom mi lett volna, mert megmondtam nekik, hogy úgy nem érdekel. Nem akartam felvenni a hitelt, de nagyon kellett a pénz éppen akkor. Az a célom, hogy ne legyen semennyi belátható időn belül, nem az, hogy megnyújtsam.
A kisebbnek az az előnye is megvan, hogy az összege miatt előtörlesztési díj nélkül bármikor vissza lehet fizetni.
Bár ahogy kalkuláltam, nem ez a díj a gázos a dologban. Hanem pl. hogy ha megszabadulok a személyi kölcsönöktől, akkor visszaveszik a folyószámla hitelkeretemet is párszázezerrel. Na ezért nem törlesztettem még eddig vissza, mert még pluszban arra is készülnöm kell, hogy elég tartalék pénz legyen, hogy a visszatörlesztés után a hitelkeret csökkentés miatt se kelljen újra felvennem hitelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!