Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Kötelezhet-e a CIB bank arra,...

Nemo kapitány (V.A.) kérdése:

Kötelezhet-e a CIB bank arra, hogy szülőként, utólag nyilatkozzak CIB Kultiprogram ügyében?

Figyelt kérdés

Azt se tudtuk mi az a Kultiprogram, a gyerek elvileg használhatná (de nem is akarja) "kulturális" jegyek igénylésére.

Azzal zaklatnak, hogy még nemleges nyilatkozat ügyében is be kell mennem a gyerekkel a bankba.

Nem is érdekel az egész, honnan veszik a bátorságot hogy háborgatnak ilyenekkel? Ez csak reklám lehet a részükről, ami rosszul indult? Kiakadtam tőle.

2010. jún. 27. 10:59
 1/5 anonim ***** válasza:
Én se tudom mi ez, de nyilván azért háborgatnak, mert a gyereked még nincs 18 éves, így minden nyilatkozatához kell a szülő (legalább utólagos) beleegyezése. Ha nem hagyod jóvá a kiskorú gyerek nyilatkozatait, akkor érvénytelen az egész, ez mindenhol így működik, kivéve a mindennapi életben tömegesen előforduló, kis jelentőségű szerződéseknél (pl. bemegy a boltba és vesz egy csokit, na az érvényes a te jóváhagyásod nélkül is)
2010. jún. 27. 12:29
 2/5 anonim ***** válasza:
És nem hinném hogy kötelezhetnek, csak ha nem hagyod jóvá, akkor érvénytelen bármi, amit ő aláírt/interneten elfogadott...
2010. jún. 27. 12:31
 3/5 anonim ***** válasza:

18 év alatti személy korlátozottan jogképes.

Éppen ezért kell a szülő beleegyezése, meg azért, hogy a bank levédje magát. Nem kötelezhet, de az esetleges jogkövetkezményeket rád háríthatja, mert te tartozol felelősséggel a gyermekedért annak nagykorúságáig.

Úgyhogy javaslom, hogy menj be és nyilatkozzál, ezzel levéded magad és esetleges későbbi kellemetlenségekkor van alapod, hiszen nyilatkoztál.

2010. jún. 27. 12:47
 4/5 A kérdező kommentje:

Azzal én is egyetértenék, ha a 18 év alattiaknak nem engedélyeznék automatikusan a találmányukat (csak szülői jóváhagyással).

Az háborított fel igazán, hogy a bank körmönfontan és virágnyelven leírta, hogy ők nem is vizsgálják a gyerek korát, semmiért semmilyen felelősséget nem vállalnak, de bezzeg a szülő, az igen...

2010. jún. 27. 15:27
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
mondd meg nekik, ha ezért be kell menjél a fiókba, akkor egy füst alatt meg is szünteted a számlát és viszed máshová...
2010. jún. 27. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!