Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Budapest Banknál próbálunk...

Budapest Banknál próbálunk lakáshitelt felvenni. Az előkalkuláción átmentünk, de a bírálat még csak ezután jön. Van valakinek tapasztalata ezen a téren? Kinek mi lett a végkifejlet a pozitív kalkuláció után.

Figyelt kérdés

A lakás átment az értékbecslésen, a jövedelmünk megvan, számlákat átnézték. Az eladóval szerződtünk, foglaló náluk van.

Bonyolult az ügyünk, mert én jelenleg táppénzen lévő kismama vagyok. Először a párom vette volna fel egyedül, de aztán bele tudtak vonni engem is a CSED előrelátható összegével. Tehát a párom lesz a fő igénylő én pedig a társ. Így CSOK-ot is igénybe vettünk.

A párom keresete 205.000

Hitele nincs.

Az enyém szintén ennyi volt, de CSED-nek 120.000-at kalkuláltak.

Nekem van hitelem:

34.000

27.000

8000

A lakás törlesztő 64.000 (ami jelenleg olcsóbb mint az albérletünk)

Ezekkel az adatokkal mondták, hogy indíthatjuk.

Akik értenek hozzá, van tapasztalatuk vagy esetleg bankosok, nagyon szépen köszönöm ha hozzászólnak :)

2018. szept. 28. 17:27
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Ezt a kalkulátort is ajánlom figyelmedbe:

[link]

Érdemes jobban tájékozódni.

2018. szept. 28. 18:54
 12/23 A kérdező kommentje:
:D köszi :* *.* <3
2018. szept. 28. 19:01
 13/23 A kérdező kommentje:

Tehát akkor kaptam egy jó nagy leszolást a jövedelmemre, meg a rengeteg hitelemre. (Ó, szegény anyám nyugodj békében, tudom, hogy te hálás vagy, amiért mindent megtettem érted)

Ezen kívül egy bank reklámját, és 2 linket amit már 1000× láttam.

Azt hiszem az egész lakáshitel dolgot még júliusban kezdtük a fundamentánál, ahol 3 maxos megtakarításunk van (igen, a 90E ft-os albérletem, a rengeteg hitelem mellé 60E fundamenta.) Úgy 3 éve van ez. Aztán gondoltuk a pici miatt jobban kijönnénk ha saját lakást törlesztenénk. A végére annyira vágtam ezeket, hogy h a fundamentás kérte h lépjek be xD Amúgy meg ott sem kapkodtuk el, ugyanis 4 ügyintéző foglalkozott velünk.

Egyedül csak tapasztalatokat szerettem volna másoktól.

Sajnálom h egy ekkora eladósodott csóringer család nem informálódott eléggé.

(Ja, amúgy a bp bankhoz végül bróker útján kerültünk. Majd mondom neki h biztos "el akarta adni" :) )

2018. szept. 28. 19:10
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Téged itt senki nem szólt le, hanem segíteni próbáltunk.

És igen, egy bróker is el akar adni.

Mondd, te ittál?

2018. szept. 28. 19:13
 15/23 anonim ***** válasza:

És mondd, a nagy sértettségedben azt kiszámoltad már, hogy a maximum 11-12%-os (ha 4 éves), egyébként jó hozama hogyan olvad el a 4 db, összesen 69.000 ftnyi hiteled kamatai mellett?

Azoknak mennyi a thm-e? Nagyon rosszul lehet járni, még az is lehet, hogy azt hiszed, jó kamatra takarékoskodsz és közben buksz rajta, ha a kettőt egymás mellé teszed.

Ezt is érdemes belekalkulálni, mielőtt 25 évre akarsz eladósodni, de nem végig fixen.

Ja, és szívesen.

2018. szept. 28. 19:17
 16/23 anonim ***** válasza:
74%

A Budapest Bank csak kicsivel drágább, mint a Unicredit, úgyhogy nem olyan rossz választás ez. Ez az árazás arra utal, hogy eléggé nyomulnak most, úgyhogy szerintem nem lesz gond.

Az, hogy milyen időszakra érdemes fixálni egy lutri. A 10 éves kamatperiódus úgy gondolom jó választás, azzal még nem busz sokat ha nem emelkednek a kamatok jelentősen. 20 + évre én biztosan nem fixálnám, annak már akkora a felára, ami nagy valószínűséggel nem fog megtérülni.

2018. szept. 28. 22:47
 17/23 anonim ***** válasza:
74%

A BB-ben nagy valószínűséggel MFL hitelt ajánlottak 10 éves kamatperiódussal, ez azért lehet jó választás, mert nincs havi jóváírás elvárás ahhoz, hogy kedvező legyen a kamat, viszont a meglévő hiteleid havi részleteit én is soknak találom, főleg azért, mert most CSED-re mész, tehát innentől csökkenni fog a jövedelmed és lesz még egy eltartott is.

Jobb lett volna, ha nem csak előkalkulációt kértek, hanem bonitás vizsgálatot, mert akkor előre ledöntik a kérelmet Adásvételi nélkül.

Szerintem ez így nagyon necces, én nem mertem volna ezzel belevágni a BB-ben, mert ez már a 4. hiteletek lesz és egy bírálatnál nem csak a matematika számít, meg a JTM, hanem az összes személyes körülmény is. A BB rettentő kukacos, szigorú bank, de azért kívánom, hogy legyen szerencsétek. Jó dolog a Fundamenta, de előbb valóban a sok egyéb hiteltől kellett volna megszabadulni (főleg, ha ezek között van személyi kölcsön is) és csak utána nekikezdeni az intenzív megtakarításnak. (független közvetítő vagyok már lassan 20 éve).

2018. szept. 29. 07:00
 18/23 anonim ***** válasza:
51%
Hát én erre nem mertem volna foglalózni. Maj írd meg megkaptátok-e, mert én erre szinte semmi esélyt nem látok
2018. szept. 29. 07:42
 19/23 kapo1588 ***** válasza:

hét órási válaszoló, tudnál segíteni hogy kell ezt a bonitási vizsgálatot kérni? mi is hitelfelvétel előtt állunk. Plusz szerinted melyik bank nem kukacoskodó? mi az mkb erste k&h trióba gondolkodunk.

Az ersténél van ilyen előbírálati vizsgálat szerződés nélkül azt tudom, azt hiszem egy 20ért...

Köszönöm a választ, ja és hogy a kérdezőnek is válaszoljak, szerintem jó döntés volt a tíz éves kamatperiódus ( mi is azzal tervezünk), a hitelt meg gondolom nem jókedvedből fizeted még, szóval biztos az lesz a következő cél, hajrá hajrá:)

UI: ja és gratulálok a babához sok boldogságot

2018. szept. 29. 09:53
 20/23 anonim ***** válasza:
55%
kapo1588, írtam Neked privát üzenetet, ha kéred, segítek.
2018. szept. 29. 10:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!