Megéri ezzel foglalkozni?
6 mFt 6 hónapra, állam kincstárjegybe fektetni, ami 2%-ot kamazotik évente. Ahogy egyszerűsítve számoltam, 120 ezer a kamat akkor éves szinten, ami a 6 hónapra vetítve 60 ezer forint. Ebből lejön a 15% kamatadó (meg még biztos egyéb költség), akkor marad 51 ezer forint.
Ez így túl egyszerű és sose lesz ennyi a "bevétel"?
Csak azért, mert azért 50 ezer forintból már lehet venni ezt-azt. Bútor, valami konyhai gép, ilyesmi.
6 millió forint után fél évre 50 ezer? :D :D :D
Vicc kategória. Ha lenne 6 millióm és a vállalkozásomba fektetném, a többszöröse jönne vissza.
Már ott megdől az elképzelésed, hogy a 2% az 1,75%, a kamat az éves lekötésre van, első időszakra semmi, majd havonta +0,15% és úgy jön ki az 1,75%.
Esetedben ha kereken 6 hónap pl. jan.1-én kötöd le és 07.01-én vennéd ki azt 5 hónapnak számolnák el, a 6 hónap az 6 egész hónap + a kövi naptári nap a kamat szempontjából. Tegyük fel erre figyelsz (most már ezt is tudod) és kiveszed a pénzed 07.02-án, akkor az 1,75%-ból lejönne a hátralevő 6 hónapra vonatkozó 6*0,15%=0,9% és kapnál 0,85% kamatot. Ez 51e Ft lenne egy évre vetítve, de neked csak 6 hónap, tehát fél év 25 500Ft-adó!
A készpénzfelvétel a legtöbb helyen, illetve az átutalás szintén költséges, tehát előfordulhat, hogy mínuszban jössz ki :)
Megéri olyan üzletet kötni, ahol veszítesz??? A választ rád bízom!
Ezért kérdeztem ezt így: "Ez így túl egyszerű és sose lesz ennyi a bevétel?"
Rendben, értettem és köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!