Megéri ezzel foglalkozni?

Figyelt kérdés

6 mFt 6 hónapra, állam kincstárjegybe fektetni, ami 2%-ot kamazotik évente. Ahogy egyszerűsítve számoltam, 120 ezer a kamat akkor éves szinten, ami a 6 hónapra vetítve 60 ezer forint. Ebből lejön a 15% kamatadó (meg még biztos egyéb költség), akkor marad 51 ezer forint.

Ez így túl egyszerű és sose lesz ennyi a "bevétel"?

Csak azért, mert azért 50 ezer forintból már lehet venni ezt-azt. Bútor, valami konyhai gép, ilyesmi.

2018. aug. 26. 10:03
 1/8 anonim ***** válasza:
Igen, csak azt a pénzt utalni is kell, úgyhogy lesz rajta 2*6000 ft tranzakciós illeték. Azt nem tudom, hogy van-e bármilyen egyéb költsége, de gyanítom, hogy akad...
2018. aug. 26. 10:13
 2/8 anonim ***** válasza:
22%

6 millió forint után fél évre 50 ezer? :D :D :D

Vicc kategória. Ha lenne 6 millióm és a vállalkozásomba fektetném, a többszöröse jönne vissza.

2018. aug. 26. 10:41
 3/8 anonim ***** válasza:
Derítsd ki, milyen díja van az utalásnak meg hogy visszautalják. Elmész a legközelebbi értékesítési pontra és megkérdezed, milyen egyéb költség van még.
2018. aug. 26. 10:45
 4/8 anonim ***** válasza:
75%
Ja amúgy 2. válaszoló, nem mindenkinek van ám használható ötlete vállalkozáshoz, most ha egyszer nincs fél évig szüksége 6 millióra és, teljesen jó az 50 ezer forint nyereség is az egészen. Sőt még a 40 ezer is. Egyszerűen nincs jobb most a piacon, ami hasonló kockázattal többet hozna, bármit meg vállalkozol, évek, míg megtérül....
2018. aug. 26. 10:53
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem a bankom többet ad a lekötésre és utalni se kell semmit csak bekattintani a netbankban. Úgyhogy nem éri meg. Állampapírból csak az 3 és 5 éves éri meg azt is ki lehet venni előbb, de félévre az se éri meg min. 1 év. Tehát félévre a banki lekötés ad a legtöbbet ha jó banknál vagy és már amúgy is a folyószámlán van a pénz.
2018. aug. 26. 12:09
 6/8 anonim ***** válasza:
Azt tegyük hozzá hogy az infláció több mint 2%, tehát nem lesz ebből több pénzed csak kevésbbé romlik mintha lekötetlenül állna. Befektetni vagy hosszútávra kell lekötni hogy infláció felett hozzon.
2018. aug. 26. 12:12
 7/8 anonim ***** válasza:

Már ott megdől az elképzelésed, hogy a 2% az 1,75%, a kamat az éves lekötésre van, első időszakra semmi, majd havonta +0,15% és úgy jön ki az 1,75%.

Esetedben ha kereken 6 hónap pl. jan.1-én kötöd le és 07.01-én vennéd ki azt 5 hónapnak számolnák el, a 6 hónap az 6 egész hónap + a kövi naptári nap a kamat szempontjából. Tegyük fel erre figyelsz (most már ezt is tudod) és kiveszed a pénzed 07.02-án, akkor az 1,75%-ból lejönne a hátralevő 6 hónapra vonatkozó 6*0,15%=0,9% és kapnál 0,85% kamatot. Ez 51e Ft lenne egy évre vetítve, de neked csak 6 hónap, tehát fél év 25 500Ft-adó!

A készpénzfelvétel a legtöbb helyen, illetve az átutalás szintén költséges, tehát előfordulhat, hogy mínuszban jössz ki :)

Megéri olyan üzletet kötni, ahol veszítesz??? A választ rád bízom!

2018. aug. 26. 14:13
 8/8 A kérdező kommentje:

Ezért kérdeztem ezt így: "Ez így túl egyszerű és sose lesz ennyi a bevétel?"

Rendben, értettem és köszönöm.

2018. aug. 26. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!